Ostali sportovi

Nevažnim porazom potvrđen plasman na SP

Bernard Jurišić • nedjelja, 19.07.2009.
Nevažnim porazom potvrđen plasman na SP
Foto: FaH

Hrvatske odbojkašice vratile su se na veliku scenu. Pobjedama protiv Rumunjske i Španjolske osigurale su plasman na Svjetsko prvenstvo u Japanu, pa poraz od domaćina Srbije u posljednjem kolu nije imao rezultatski značaj...

U susretu 3. kola skupine I trećeg kruga kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo večeras su u Subotici odbojkašice Srbije pobijedile Hrvatsku 3-1 (25:22, 24:26, 25:17, 25:19).

Bio je to dvoboj bez natjecateljskog značaja budući da su obje reprezentacije osigurale plasman na SP u Japanu sljedeće godine. Hrvatske odbojkašice su na izlučnom turniru u Subotici pobijedile Rumunjsku 3-1, a jučer su nakon uzbudljive završnice i dvije spašene meč-lopte svladale Španjolsku s 3-2.

Hrvatske su se odbojkašice tako vratile na veliku scenu i sudjelovat će na Svjetskom prvenstvu koje će se održati naredne godine u Japanu. Prije toga ih krajem rujna očekuje Europsko prvenstvo u Poljskoj, na kojemu će očito imati što reći.

Uz Hrvatice, nastup na Svjetskom prvenstvu osigurale su i reprezentacije Češke, Italije, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Rusije, Srbije i Turske (Europa), Japan, Kina i Tajland (Azija), Dominikanska Republika, Kuba, Portoriko i SAD (Sjeverna i Srednja Amerika), te Kenija (Afrika). Društvo će upotpuniti još jedna afrička reprezentacija, te po dvije iz Sjeverne i Srednje Amerike, Azije i Južne Amerike na kvalifikacijskim turnirima koji se tek trebaju odigrati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!