arhiva

Oda debljini

Dario Dodić • nedjelja, 19.07.2009.
Oda debljini
Foto: EPA

Posljednjih dana vlada opće mrtvilo pa sam se odlučio za temu o kojoj uvijek mogu pisati. Ne, ne radi se o hrani, već o debelom Ronaldu, koji je prije nekoliko trenutaka donio novu pobjedu Corinthiansu. S obzirom na njegovu kilažu, ipak posredno pišem i o hrani...

Dobro, nije baš samo debeli donio pobjedu Corinthiansu, ali kada se statistički pogleda upravo je on zaslužan za slavlje u gostima kod Cruzeira. Naime, asistirao je kod prvog pogotka i postigao je drugi pogodak. Utakmica je završila 1:2. Istina je i da je debeli vrlo flegmatično pokušao realizirati jedanaesterac pa mu ga je vratar obranio. Istina je i da je sam iznudio najstrožu kaznu. Ipak, najveća je istina da je to debeli Ronaldo i njemu se sve oprašta. Osim noćenja u Transvestit Innu.

Trbuh mu je poveći, kretanje minimalno, ali ipak je to onaj stari Ronaldo. Kada treba u trenu pretrči trojicu obrambenih igrača, završnica mu je i dalje sjajna, na 30 metara ga nema nitko, osim možda Nike Kranjčara. A drugi? Drugi trebaju još puno žganaca jesti da bi ga dostigli. I kilažom i uspjesima. Šteta je što dolaze generacije koje ga neće znati cijeniti, važno je da jednog dana svojim sinovima pokažete kako je razgrtao obrambene igrače i prelazio ih po petoricu prije postizanja pogotka - ako nećete vi učit ću ih ja svako malo kroz ove tekstove.

Debeli je donio pobjedu, a ja sam shvatio da idoliziram igrače s pokojim kilogramom viška, ali i da sam okružen prijateljima kojima se smiješi debela budućnost (osim Slavka koji je jednostavno sladak). Aco ima trbuh kojeg se ni Ronaldo ne bi posramio, Jozo se bori, ali to je jače od njega. Mrva je odavno izgubio vjerodostojnost nadimka, a M.S.-a stižu godine i trbuščić se sve teže skida. Bitno je da to ne smeta Jeleni Rozgi s kojom se M. družio sinoć. Možda se razbila pokoja čaša, ali prema prvim saznanjima Jelenina je čast ostala netaknutom, M.S. nije dao gol (kao ni Zürich, ali o tom malo kasnije). U priči se pojavio i Florin Cernat koji je pokazao zavidno poznavanje svoje ekipe. Polovicu igrača ne zna, a za Rodića nikada nije ni čuo. Kohezija sve u šesnaest.

Nadajmo se da mi M.S. neće zamjeriti otkrivanje povjerljivih informacija, slabašan je bio tjedan, nisam imao inspiracije za nešto drugo. Vrijeme objave ovog teksta nema veze s Ronaldom već s vikendom na Krku. Igrala se odbojka na pijesku, a mi smo se igrali sa sponzorskim Bavariama i - pobijedili. Ne mogu reći da znam tko je osvojio turnir, ali mogu reći da na ženskom polju nije bilo ništa vrijedno spomena. Možda je momcima u Hercegovini bilo bolje, ali i oni se slabo javljaju, već bi se pohvalili.

Umjesto žena zabavljali su nas youtube isječci u rane jutarnje sate. Na tapeti su bili smiješni klipovi s Romima. Zato ove godine na Krku hit nije bila nijedna pjesma već svima poznati "Higijena u gradu" filmić. Izraze "pa dobro" i "majke mi" toliko smo izlizali da ih ni dotični cigo (izraz odmilja) više ne želi koristiti. Za vas koji ne znate o čemu pričam, evo i filmića.

Tko kaže da je lijenost loša stvar? Za vikend nas je spasila gubitaka na kladionici. Uplatna mjesta bila su nam daleko i nije nam se dalo ići. Ipak, nismo se u potpunosti oduprijeli zovu parova, sastavili smo listić (nazvali prijatelja u Rijeci da uplati) i za sasvim pristojan iznos promašili - Zürich daje gol. Tako je, aktualni prvak Švicarske započeo je novo prvenstvo s dva poraza. Jučer nisu mogli postići ni gol, promašili smo koeficijent 1.20. Sramota. Ne ide nama ta oprezna taktika koju M.S. tako pametno koristi.

Idući vikend počinje ono što smo svi čekali, nova sezona HNL. Živo me zanima kako će sve to izgledati, tko će iznenaditi, tko će podbaciti. Imam osjećaj da ću forsirati Istru, nadam se da zbog toga neću završiti na prosjačkom štapu. Pa dobro, možda i ja izađem na televizoru pa snimim neku reklamu, majke mi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!