Nogomet

Ailton u kineskom prvoligašu

Hrvoje Milanović • utorak, 21.07.2009.
Ailton u kineskom prvoligašu
Foto: Sandro Donda

Kineski prvoligaški klub Chongqing Lifan doveo je u svoje redove nekadašnjeg prvog strijelca Bundeslige, Brazilca Ailtona.

Naime, kineski su mediji objavili da je 36-godišnji Ailton pojačao redove Chongqinga do kraja sezone, a kineski je klub 17. u karijeri brazilskog nogometaša, te njegov deseti klub u posljednjih pet godina od kako je napustio klub iz Bremena, Werder, čiji je dres nosio od 1998. do 2004. godine.

Najbolje utakmice Ailton je u dresu Werdera odigrao u sezoni 2003/04. postigavši 28 pogodaka i time je postao prvi stranac koji je izabran za najboljeg igrača sezone u njemačkom prvenstvu.

Nizozemac na klupi Chongqinga te bivši izbornik Kine, u početku je bio skeptičan po pitanju dovođenja Ailtona što pokazuje i njegova izjava za Chongqing Evening Post:"Bio sam malo zabrinut radi njegovog fizičkog stanja, ali se na probi pokazao boljim nego sam mislio da će to biti slučaj".

Nizozemski strateg zasjeo je na klupu Chongqinga prošlog mjeseca i nakon 15 odigranih kola klub se nalazi na začelju ljestvice s tek osvojenih devet bodova pri čemu su postigli mizernih osam pogodaka.

Vodstvo kluba upravo je zbog vrlo loše realizacije i malo postignutih pogodaka dovelo Brazilca nadajući se da će upravo on biti njihov spasitelj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!