Vodeni sportovi

Rudić: "Ne vucimo paralele s Melbourneom"

Maja Giljanović • srijeda, 22.07.2009.
Rudić: "Ne vucimo paralele s Melbourneom"
Foto: Sandro Donda

Poslije sjajne predstave protiv europskih prvaka Crnogoraca izbornik Ratko Rudić i njegovi igrači spuštaju loptu na zemlju. Zadovoljni su odigranim, ali toliko daleko da najavljuju reprizu Melbournea i osvajanje naslova svjetskih prvaka ne žele ići...

Izbornik Ratko Rudić je poslije utakmice u kojoj je svaki segment u igri njegovih igrača funkcionirao kao “po špagi” izjavio: ”Odigrali smo jako dobru utakmicu osobito smo odlično funkcionirali u glavnom zadatku što smo ga postavili prije utakmice u obrani. Nismo željeli Crnogorcima dozvoliti da se razigraju i ispolje kvalitet koji nedvojbeno posjeduju. Odigrali smo disciplinirano, a na greškicama koje su se tu i tamo javljale ćemo poraditi i prije i tijekom utakmice s Kinom”.

Što se usporedbi sa Svjetskim prvenstvom prije dvije godine tiče – u Melbourneu smo naslov osvojili na način da smo pobijedili u skupini i preskočili osminu finala – sličan rasplet događaja Rudića nije navukao na razbacivanje izjavama: ”Polako. Zasluženo smo pobijedili; čak i s prevelikom gol-razlikom, ali euforije nema niti je smije biti. Nužno je nastaviti igrati aktivno i agresivno te iz utakmice u utakmicu jos dizati formu”.

Vezane vijesti

Kapetan Samir Barač se slaže: ”Mi smo se samo malo bolje snašli. Obrana je bila ključ ove utakmice. Svi igraju napad, ali obrana pravi prevagu. Odradili smo i drugi korak, ali nemojmo gledati daleko u budućnost. Slijede nam Kinezi i poslije 3. kola ćemo biti pametniji”.

Slično razmišlja i Igor Hinić: ”Agresivna obrana je dobila utakmicu i fenomenalni Pavić” - 17 obrana, op. p. - ”mi smo njihovog golmana probili s par vanjskih šuteva, a oni nama nisu doslovce ni primirisali golu”. Naš sidrun je naglasio: ”Bitno je da je kriterij isti. Prije prvenstva nam je naglašeno da ce se suditi svaki i najmanji kontakt. Tako je bilo. Svirani su kontafaulovi u njihovu, ali i našu korist”.

Druga strana ističe: ”Zasluženo smo izgubili. Ušli smo 100 % u utakmicu jer nikome nije drago izgubiti tim više što prvo mjesto donosi dva dana odmora, ali Hrvati su nas nadigrali u svakom pogledu. Danas su bili bolja ekipa, a nama ostaje kako turnir dalje odmiče dići formu na višu razinu”, izjavio je Predrag Jokić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!