Vodeni sportovi

Braća medu posljednjima, Lurz bez premca

Maja Giljanović • četvrtak, 23.07.2009.
Braća medu posljednjima, Lurz bez premca
Foto: Davor Sajko

Josip i Tomislav Soldo u utrci se na 10 kilometara u Ostiji i nisu proslavili, ali su za razliku od trojice koja su odustala i još trojice koja su diskvalificirana upisali rezultat.

Josip i Tomislav Soldo su u rimskoj luci Ostiji u utrci na 10 kilometara osvojili 40. i 41. mjesto - Josip je zaostao 16, a Tomislav 20 minuta - utrka je plivana još jučer u 13 sati, ali je FINA zbog protesta Talijanske federacije odugovlačila s proglasenjem pobjednika.

Brončani je Amerikanac Francis Crippen, naime, u finišu utrke promašio put i uplivao ispod bove samo da bi njegov rezultat nakon vijećanja dugog više od 24 sata u konačnici proglašen valjanim. Četvrtim se mjestom nakon svega morao zadovoljiti Talijan Valerio Cleri: "Nisam siguran što se dogodilo, ali polemike po meni nije smjelo biti. Propozicije su poznate, dodir s bovom donosi automatsku diskvalifikaciju i zbog čega je Crippenu dozvoljen ne znam", izjavio je Emmanuele Sacchi iz Talijanskog saveza.

Sam Crippen je izjavio: "Jedino što sam postigao je što sam se ozlijedio i propustio šansu osvojiti još i sjajniju medalju. Dok nisam naletio na bovu za koje nam je rečeno da su samo orijentacijske plivao sam bok uz bok s Lurzom, ali kad pomislim da samo zamalo ostao bez bronce, treće mjesto je veličanstven rezultat".

Prva dva mjesta, pak, nisu ni bila upitna: svjetski je prvak tako drugi put u roku od 24 sata nakon trijumfa na 5 kilometara Nijemac Valerio Lurz (1:52,06): Presretan sam jer status favorita ponekad zavara. Pogledajte samo što se dogodilo Ilčenko" (olimpijska je pobjednica i svjetska prvakinja na 10 kilometara odustala zbog ozljede, op. p.) ispred srebrnog Amerikanca Andrewa Gemmella (1:52,08).

Naši su Hvarani ("Faros") ciljem u Ostiji prošli nakon 2:08,07 i 2:12,19 sati što im je donijelo dva predzadnja mjesta ispred samo Juan Prem Biere s Guadalupe (2:20,48).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!