Košarka

"Borit ćemo se do kraja"

Mihaela Bradovski • petak, 24.07.2009.
"Borit ćemo se do kraja"
Foto: Nikola Movrić

Mlada hrvatska muška košarkaška reprezentacija može nastaviti niz mediteranske i reprezentacije do 19 godina te donijeti u Hrvatsku medalju. Bit će teško, u četvrtfinalu Europskog prvenstva igraju protiv domaćina Grka, ali vjeruju u uspjeh...

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva. U drugom krugu natjecanja upisala je dvije pobjede i poraz, a ključna pobjeda stigla je u posljednjem susretu protiv Turske.

Ponovno je među najboljima na terenu bio Bojan Bogdanović koji je bio zadovoljan prikazanim. "Osjećamo se odlično, u četvrtfinalu smo, a izborili smo ga u vrlo teškoj utakmici. Posljednjih nekoliko utakmica odigrali smo dobro kao momčad i sretan sam zbog toga", rekao je Bogdanović.

Četvrtfinale je tu. "Protivnik u četvrtfinalu nam je vrlo težak, ali borit ćemo se do samog kraja. Moramo igrati čvrsto i dobro kao u posljednjem susretu s Turcima i vjerujem da možemo u polufinale."

Reprezentaciji je puno značilo priključivanje Marija Delaša čime je dobiveno na širini. "Lakše nam je igrati otkad je Mario tu. On je vrlo važan igrač u našoj reprezentaciji, bio je MVP na Svjetskom prvenstvu do 19 godina, potpun je igrač", rekao je Bogdanović.

Četvrtfinalni dvoboj između Hrvatske i Grčke počinje u 18 sati, a u ostalim susretima sastaju se Španjolska - Turska, Francuska - Crna Gora te Litva - Italija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!