Nogomet

SAD i Meksiko za naslov

Mihaela Bradovski • petak, 24.07.2009.
SAD i Meksiko za naslov
Foto: EPA

Ovogodišnje izdanje Gold Cupa stiglo je do svoje završnice, a za trofej najbolje reprezentacije Sjeverne i Središnje Amerike te Kariba borit će se nimalo neočekivano SAD i Meksiko...

SAD i Meksiko opravdali su uloge favorita na Gold Cupu plasmanom u finale natjecanja. U polufinalnim dvobojima SAD je s 2:0 bio bolji od Hondurasa dok je Meksiko uz dosta muke nakon 1:1 svladao na jedanaesterce Kostariku.

U dvoboju SAD-a i Hondurasa obje reprezentacije propustile su realizirati nekoliko dobrih prilika, a u završnici prvog poluvremena Amerikanci su poveli. Vrlo aktivni Stuart Holden izveo je odlično korner, u skoku je najviši bio Clarence Goodson i poslao loptu u mrežu.

U drugom dijelu Honduras nije uspio previše zaprijetiti organiziranim Amerikancima, a susret je odlučen u posljednjim trenucima kada je Holden upisao i drugu asistenciju. Dobro je pred vratima vidio Kennyja Coopera koji je rutinski pogodio mrežu za prolaz u finale.

Drugi dvoboj donio je više neizvjesnosti. Sadržajnije drugo poluvrijeme otvoreno je jedanaestercem u 58. minuti koji su Meksikanci zapucali. Miguel Sabah je pucao vrlo loše i Keilor Navas je s lakoćom obranio njegov pokušaj.

Laganu inicijativu imali su Meksikanci i to im se isplatilo u 88. minuti kada je Guillermo Franco pogodio za vodstvo 1:0. Činilo se kako će to biti konačni rezultat, međutim, u drugoj minuti sudačke nadoknade Froylan Ledezma poravnao je na 1:1.

U produžecima Kostarika je bila bolji protivnik, no nije uspjela stići do gola za finale. Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a jedni koji je promašio bio je Froylan Ledezma, čovjek koji je Kostariku spasio u 92. minuti. Carlos Vela pucao je posljednji za Meksiko i bio precizan te donio veliko slavlje svojim navijačima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!