Nogomet

Video: Cvitanić načeo mrežu Atletica

Goran Markuš • subota, 25.07.2009.
Video: Cvitanić načeo mrežu Atletica
Foto: EPA

U sklopu pripremnog turnira koji se održava u Amsterdamu argentinski nogometaš hrvatskog porijekla, Dario Cvitanić zabio je prvi zgoditak na susretu koji je jedanaestercem u posljednjoj minuti ipak završen izjednačenim rezultatom...

Martin Jol, trener Ajaxa na teren je odlučio poslati udarnu jedanaestorku s dvojcem Luis Suarez - Dario Cvitanić u napadu što mu se isplatilo već u osmoj minuti kada upravo Suarez sjajno asistira Cvitaniću koji pogađa za prvo vodstvo Ajaxa na susretu.

Međutim, nakon uvodnih 20 minuta tijekom kojih je Ajax apsolutno dominirao probudio se i protivnik, a prva posljedica bila je zgoditak Simaoa koji se našao na pravom mjestu nakon što je Maarten Stekelenburg pokušao izbaciti loptu iz opasnog područja. Ipak, pravi šok stigao je svega nekoliko trenutaka kasnije kada Agüero uoči poluvremena pogađa za 2:1 Atletico Madrida.

Povratkom na teren Ajax je uspio ponovno uspostaviti ravnotežu što rezultira zgoditkom Dennisa Rommedahla koji na asistenciju Miralema Sulejmana glavom loptu šalje u sam lijevi kut protivničkog gola. Ipak, slavlje gostiju nije trajalo dugo pošto se svega šest minuta kasnije Ajaxove izgubljene lopte na sredini terena dočepao Maxi Rodriguez koji ju mirno šalje u donji lijevi kut za novo vodstvo Atletico Madrida.

Iako je u 83. minuti udarcem Sulejmana Ajax došao nadomak izjednačenja gužva je raščišćena, a nade Nizozemaca iz sekunde u sekundu sve su bile manje. Međutim, rušenje Rommedahla svega minutu prije kraja rezultiralo je penalom što je iskusni Suarez znao iskoristiti i sa 11 metara pogađa za konačnih 3:3

Spomenimo i kako će sljedeći susret Ajaxov protivnik biti portugalska Benfica dok će se Atletico Madrid sukobiti sa engleskim Sunderlandom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!