Vodeni sportovi

Gracioznost Ruskinja

Maja Giljanović • subota, 25.07.2009.
Gracioznost Ruskinja

Osam gracioznih Ruskinja osvojilo je posljednju medalju što se natjecanja na SP- u u sinkroniziranom plivanju tiče. Srebro u momčadskom slobodnom programu odlazi u Spanjolsku, a bronca Kinu.

Davidova, Iščenko, Korobova, Našekina, Pačkevič, Romašina, Šiškina i Timanjina osvojile su ukupno 99,167 bodova što je bod više u odnosu na drugoplasirane Španjolke i dva od trećeplasiranih Kineskinja.

Svjetske su prvakinje zaslužile najveće ocjene i u umjetničkom dojmu (49,667) i u tehničkom dijelu (49,500) programa, a prevagu je donio upravo artizam i gracioznost Ruskinja koji su honorirani dvjema čistim desetkama (jednu su osvojile i Španjolke koje su, međutim, dobile i ocjene manje od 9,9 čak i jednu 9,7).

Dominacija Ruske Federacije u sinkroniziranom plivanju još je dojmljivija od kineske u skokovima: duo (slobodni program) su osvojile Iščenko i Romašina, solo (slobodno) Iščenko, duo (tehnički) Romašina i Davidova, solo (tehnički) Iščenko, a zlato je osvojila i momčad (tehnički).

Što se hrvatske reprezentacije tiče, vrijedi ponoviti da je Margareta Jakovac 20. (od 30) u solu, a duo Jakovac i Carmen Pacadi je 24. (od 36.). Najbolji su ovo rezultati našeg sinkro plivanje i opravdani zalog optimizmu da će se u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu pokazati u najboljem mogućem svjetlu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!