Tenis

Očekivano finale u Portorožu

Branimir Korać • nedjelja, 26.07.2009.
Očekivano finale u Portorožu
Foto: Nikola Movrić

Polufinalni dvoboji na WTA turniru u Portorožu nisu donijeli iznenađenja. Dinara Safina i Sara Errani upisale su očekivane pobjede i plasirale se u finale...

Nakon zanimljivih rezultata tijekom cijelog tjedna, polufinalni dvoboji u Portorožu nisu donijeli iznenađenja. Prva nositeljica Dinara Safina u dva seta sredila je Talijanku Brianti čija je sunarodnjakinja Sara Errani pomela Švicarku Voegele.

Prva igračica svijeta Dinara Safina pokazala se prejakom za Albertu Brianti. Brianti je imala vrlo malo prilika dok je Safina propustila priliku i brže i uvjerljivije doći do pobjede te uštedjeti na trudu i vremenu prije polufinala. Ipak, pobjeda u dva seta i očekivani plasman u finale mogu Safinu činiti zadovoljnom.

Razloga za zadovoljstvo svakako ima Sara Errani koja tijekom cijelog tjedna djeluje impresivno. Errani je pomela sve četiri dosadašnje protivnice i još jednom pobjedom za manje od 70 minuta plasirala se u finale. Mlada Švicarka Stefanie Voegele morala se zadovoljiti s tek tri osvojena gema.

U finalu u konkurenciji parova pobjedu su odnijele Njemica Goerges i Čehinja Uhlirova koje su u dva seta nadigrale iskusnu kombinaciju Pin/Zakopalova.

WTA Portorož, polufinale:
Dinara Safina (Rusija, 1) - Alberta Brianti (Italija) 6:4, 6:3, Sara Errani (Italija, 5) - Stefanie Voegele (Švicarska) 6:1, 6:2.

WTA Portorož, parovi, finale:
Goerges/Uhlirova (Njemačka/Češka, 3) - Pin/Zakopalova (Francuska/Češka) 6:4, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisWTA TourGalerija

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!