Vodeni sportovi

Draganja: "Zaorao sam prugu"

Maja Giljanović • nedjelja, 26.07.2009.
Draganja: "Zaorao sam prugu"
Foto: FaH

Hrvatski rekorder Duje Draganja s četvrtim se rezultatom polufinala i poboljšanim osobnim rekordom plasirao u sutrašnje finale utrke na 50 delfin, ali večeras je svojom izvedbom bio jos kritičniji nego jutros u kvalifikacijama.

Duje Draganja je jutros nakon 23,14 u kvalifikacijama (sedmo vrijeme) izjavio: "Morao sam još desetinku bolje", a večeras je nakon 23,03 u polufinalu sto je četvrti rezultat sporiji samo od Munoza, Čavića i Santosa (Brazilac mu je utekao samo tri stotinke) izjavio: "Zvuči čudno, ali vise sam griješio sad u polufinalu nego jutros kad sam plivao desetak" (tocnije 11, op.p) "stotinki sporije".

Što nije valjalo? "Start je bio neloš, ali negdje sredinom utrke sam prvi put udario u prugu, a poslije tri zaveslaja prije cilja jos jednom doslovce zaorao prugu. Nije mi legao finiš i popravim li u prvom redu ulazak u cilj... Posljednji zaveslaji su ključ u ovako izjednačenim utrkama i postolje će izboriti koji eliminiraju ovakve greške".

Vezane vijesti

Sutra? "Finale je finale. Prostora ima još, a i ja sve više ulazim u ritam", kratko je zaključio olimpijski srebrni (50 slobodno) iz Atene 2004.

Mario Todorović je svoj nastup na 50 delfin okončao u polufinalu. Korčulanin je 16. (23,51): "Teška utrka. Dosta sam griješio i sad treba s trenerom proanalizirati sve pogreške i eliminirati ih prije stotke" (u petak, op.p.). "Ali u principu sam jako zadovoljan. Svoj sam cilj plasman u polufinale ostvario, više od toga je praktički u ovom trenutku nedostižno".

Finale je ostalo nedostižno i branitelju naslova iz Melbournea Ronaldu Schoemanu. Južnoafrikanac je jutros u kvalifikacijama isplivao rekord svjetskih prvenstava (on i Munoz 22,90), ali je u polufinalu četiri stotinke prekratak (23,18) ostao na devetom mjestu.

Ujutro u bazen u kvalifikacijama na 100 leđno uskače i Sanja Jovanović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!