Nogomet

Interu i Chelseaju nove pobjede

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.07.2009.
Interu i Chelseaju nove pobjede
Foto: EPA

Talijanski velikani Inter i Milan nalaze se na pripremama u SAD-u gdje su odradili i prijateljsku utakmicu. Inter je bio bolji s 2:0 zahvaljujući Diegu Militu, pojačanju iz Genoe...

Nešto više od 40 tisuća gledatelja okupilo se na stadionu New Englanda kako bi uživali u dvoboju Intera i Milana. Milanski derbi ispunio je očekivanja, viđen je vrlo dobar nogomet, a na kraju su ipak bolji bili igrači Intera unatoč činjenici da je Milan imao daleko veću podršku s tribina.

Prva lopta iza leđa Željka Kalca završila je već u četvrtoj minuti kada je precizan bio Diego Milito koji je pogodio bliži kut koji je trebao zatvoriti upravo Kalac. Odluka je pala u 75. minuti iz kontranapada koji je povukao Dejan Stanković. Stanković i Milito u izglednoj situaciji nisu pogriješili i Milito je akciju završio pogotkom za konačnih 2:0.

Milan je imao veliku podršku s tribina ponajviše zbog američkog reprezentativca Oguchija Onyewua, no nije uspio stvoriti jači pritisak i više testirati Julija Cesara. Tek u dva navrata Julio Cesar bio je na teškim iskušenjima, no oba puta je bio uspješan.

"Imamo dosta problema s ozljedama, a i raspored nam je izuzetno težak. Nije lako u takvom slučaju igrati, praktički svaki drugi dan imamo jaku utakmicu", nije baš bio oduševljen rasporedom turneje Milanov trener Leonardo koji utjehu može tražiti u izostanku obojice prvih vratara, Pippa Inzaghija i Clarencea Seedorfa.

Na američkoj turneji nalazi se i Chelsea koji je za protivnika imao momčad meksičke Americe i slavio 2:0.

Susret je riješen pogocima u razmaku dvije minute u samoj završnici. Prvo je Florent Malouda pred vratima pronašao Franca di Santa, a ovaj pospremio loptu u mrežu da bi u 78. minuti Di Santo uzvratio Maloudi za asistenciju.

"Vrlo je važno za mlade igrače kao što sam ja iskoristiti svaku priliku. U Chelseaju sam tek na početku i želim dobrim igrama stići do minuta i ostanka u klubu", govorio je nakon susreta Di Santo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!