Vodeni sportovi

Srbija prošla nakon produžetaka

Matej Milanović • utorak, 28.07.2009.
Srbija prošla nakon produžetaka
Foto: Davor Sajko

Reprezentacija Srbije svladala je Mađarsku 10:9 nakon produžetaka i izborila ulazak u polufinale Svjetskog prvenstva u vaterpolu. Ukoliko Hrvatska dobije Rumunjsku u polufinalu će na rasporedu biti repriza polufinala iz Melbournea 2007. kada su Barakude uvjerljivom pobjedom izborile nastup u finalu...

SRBIJA - MAĐARSKA 10:9 (4:2, 1:1, 2:4, 1:1, 1:1, 1:0)

Mađarska je u polufinale sa Srbijom ušla kao lagani favorit, no u dvoboju toliko jakih reprezentacija često odlučuju detalji. Tako je bilo i danas u jednom jako ujednačenom susretu koji se završio tek nakon produžetaka.

Nakon početnih 1:1 Andrija Prlainović je s dva pogotka donio lijepu prednost Srbiji od 3:1. Smanjili su Mađari, no uslijedila su nova dva pogotka Srbije koja je u tijeku druge četvrtine vodila 5:2.

U tim su se trenucima napokon počeli sabirati igrači Mađarske i zaredali čak pet pogodaka te okrenuli rezultat na 7:5 u svoju korist. Dva od tih pogodaka realizirao je Norbert Madaras, a dva su postignuta sa sedmeraca. Ipak, Vanja Udovičić i Prlainović vratili su utakmicu u egal pred početak posljednje dionice. Gergely Kiss je Mađarskoj donio novu prednost, no Milan Aleksić je dvoboj odnio u produžetke.

Upravo Aleksić je Srbiji donio prednost od 9:8, a prvih se tri minute produžetaka ponovno završilo izjednačeno nakon što je za Mađarsku gol postigao Gabor Kis. Kod Srbije su po tri pogodaka postigli Udovičić i Prlainović, dok je kod Mađara isto toliko zabio Gergely Kiss.

Izuzetno borben dvoboj okončan je pogotkom Filipa Filipovića za 10:9 u tijeku drugog produžetka. Srbija je tako nakon neuvjerljivih predstava protiv Australije i Italije savladala jako moćnu Mađarsku koja ipak na ovom Svjetskom prvenstvu nije djelovala nepobjedivo.

Srpska reprezentacija može sada na miru čekati četvrtfinale u kojem Hrvatska igra protiv Rumunjske. Ukoliko pobjede Barakude ponovit će se polufinale od prije dvije godine. Tom je prilikom Hrvatska na putu prema naslovu slavila sa 10:7.

SP 2009., završnica

četvrtfinale

Mađarska9:10 *Srbija
SAD8:5Njemačka
Španjolska11:4Kanada
Hrvatska7:5Rumunjska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2009., završnica

četvrtfinale

Mađarska9:10 *Srbija
SAD8:5Njemačka
Španjolska11:4Kanada
Hrvatska7:5Rumunjska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!