Vodeni sportovi

Njemačka bez novog iznenađenja

Matej Milanović • utorak, 28.07.2009.
Njemačka bez novog iznenađenja
Foto: EPA

Reprezentacija SAD-a je relativno lagano porazila Njemačku i izborila polufinale Svjetskog vaterpolskog prvenstva. Njemačka je triput prelazila u vodstvo, no serija 5:0 Amerikanaca uništila je nade njihovih protivnika i omogućila SAD-u da mirno privede susret kraju...

SAD - NJEMAČKA 8:5 (1:2, 1:0, 5:1, 1:2)

Drugi četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rimu krenulo je dobrom igrom Njemačke i do poluvremena se činilo da bi Nijemci mogli još jednom iznenaditi, no Amerikanci su ih razbili u trećoj četvrtini i očekivano izborili mjesto u polufinalu.

Njemačka je u prvoj četvrtini povela 1:0, a zatim i 2:1. Ipak, Njemačka nije uspjela u drugoj dionici povećati prednost i nastaviti s takvom igrom. U cijeloj toj četvrtini pao je samo jedan pogodak, onaj Petera Varellasa za 2:2. Nijemci su u prvoj akciji drugog poluvremena ponovno došli u vodstvo da bi se potom u potpunosti raspali.

Amerikanci su im zabili pet pogodaka, preokrenuli rezultat na 7:3 i praktički riješili pitanje pobijedika. Od tih pet golova niti jedan nije postignut s igračem više i postiglo ih je pet različitih igrača.

Uspjeli su u zadnjoj četvrtini igrački Njemačke zabiti, no do kraja susreta se više nisu približili na manje od tri pogodaka, koliko iznosi i završni rezultat, 8:5 u korist SAD-a. Kod Amerikanaca niti jedan igrač nije postigao više od jednog pogotka, a za Njemačku je Marc Politze bio precizan dvaput.

Amerikanci su tako očekivano ušli među četiri najbolje reprezentacije na svijetu i u četvrtak će gotovo sigurno za ulazak u finale igrati protiv Španjolske. Istina je da je na ovom natjecanju bilo dosta iznenađenje, ali eventualna pobjeda Kanade nad Španjolskom ipak bi bila uvjerljivo najveća.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!