Vodeni sportovi

Rudić: "Tipična bitna utakmica"

Maja Giljanović • utorak, 28.07.2009.
Rudić: "Tipična bitna utakmica"
Foto: EPA

Izbornik Ratko Rudić poslije utakmice je proanalizirao četvrtfinale u kojem su njegovi igrači protiv Rumunjske izborili polufinale Svjetskog prvenstva.

"U utakmicu smo ušli odlučno u djelo sprovesti ono sto smo dogovorili prije nje, taktiku koju smo smatrali najboljom protiv Rumunjske. Sto se učinjenog tiče griješili smo osobito u pressingu na vanjskoj liniji. Riječ je o individualnim greškama, a slabije smo odigravali i u situacijama s igračem više sto pripisujem kako vrućini, tako i važnosti utakmice".

"Takve greške nisu rijetkost zapravo su vise pravilo u ovakvim utakmicama, tipičnim bitnima nakon kojih ili jeste ili niste. Sad je na nama da ih prostudiramo i napravimo potrebne korekcije. Na raspolaganju su nam dva dana. Prvo nam je nužan odmor nakon kojeg ćemo se pripremiti za Srbiju".

Što i kako protiv Srba? "Nisam ih previše gledao ovdje u Rimu, informacije kojima raspolažem više su iz Podgorice" (Svjetska liga) "i Pescare" (Mediteranske igre), "ali u svakom slučaju reprezentacija koja je u polufinalu zaslužuje respekt. Evidentno su dobro posloženi, pokriveni na svim pozicijama i velikih ambicija".

"Primjerice Aleksić. Kvalitetnog je šuta i dobar u obrani. Nisu ga prije koristili i sada željan dokazivanja, kad mu se ukazala šansa nakon izostanaka pojedinih na prijašnjim natjecanjima stožernih igrača, iskoristio ju je i pokazao se punim pogotkom. Ili Udovičić, Prlainović, Filipović i samo izuzetno kvalitetni igrači. Njih trojica igraju na samoj granici prekršaja na sto se moramo usredotočiti i pronaći načina iznuditi kontrafaul. Tu će bitna biti i prilagodba na suđenje".

Pritisak? "Polufinale i borba za medalju uvijek donose pritisak. Uložit ćemo sve i suočit se s njim. Ne želim da mi igrači bježe od tenzije. Od toga nema koristi, cilj je ići prema napetosti jer se u protivnom gubi na intenzitetu".

Kakvoj ćemo utakmici svjedočiti u četvrtak? "Tvrdoj i izjednačenoj toliko da će odlučivati lopta- ili dvije. Ako sto mogu garantirati to je da neće biti golijade", zaključio je izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!