Vodeni sportovi

Španjolci briljirali

Tea Lokas • utorak, 28.07.2009.
Španjolci briljirali
Foto: Kristijan Komarica

U posljednjoj četvrtfinalnoj utakmici na svjetskoj smotri u Rimu, Španjolci su očekivano zaslužili posljednje nepopunjeno mjesto među prvih četiri. Neobična utakmica protiv Kanađana odvela ih je u polufinale gdje ih čeka ekipa SAD-a...

Španjolska - Kanada 11:4 (1:2, 1:2, 6:0, 3:0)

Neobičnom utakmicom nazvali bi ovaj dvoboj iz razloga što su Španjolci do poluvremena tek dva puta pogodili mrežu protivnika, da bi se u drugom dijelu toliko raspucali da su Kanađani šokirani doslovno gledali kako im suparnici pune mrežu.

U trećoj četvrtini veliki uzlet furije. Bombardirali su Kanađane sa svih strana i time preokrenuli rezultat s 2:4 na 8:4 u svoju korist. Nevjerojatan niz nastavili su i do kraja susreta, dok su kanadski vaterpolisti ostali "blokirani" na četiri pogotka u mreži Španjolaca.

Lagani uvod u utakmicu potrajao je za Španjolce kroz prvih 16 minuta igre. Prvi koji je "načeo" mrežu Randalla bio je Molina iz peterca, nakon promašenog peterca Grahama par sekundi prije. Od tog trenutka - one team show.

Najzaslužniji igrači za ovakav rasplet kod Španjolaca su Xavier Garcia s tri pogotka, te Molina, Minguell i Perrone s po dva pogotka. S druge strane istaknutih igrača nije bilo, a obzirom na rezultat, ni ekipa nije bila zapažena u cijeloj polovici utakmice.

SP 2009., završnica

četvrtfinale

Mađarska9:10 *Srbija
SAD8:5Njemačka
Španjolska11:4Kanada
Hrvatska7:5Rumunjska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2009., završnica

četvrtfinale

Mađarska9:10 *Srbija
SAD8:5Njemačka
Španjolska11:4Kanada
Hrvatska7:5Rumunjska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!