Ostali sportovi

Hrvatskoj poraz od Švedske

Sportnet • srijeda, 29.07.2009.
Hrvatskoj poraz od Švedske
Foto: Ivan Lacković

Jučer je na Europskom prvenstvu Challenge koje se igra u Zagrebu od 25. do 31. srpnja bio četvrti dan igranja, a na rasporedu su bile tri utakmice...

Prvo su se susrele reprezentacije Danske i Azerbajdžana. Azerbajdžan je u prvih pet minuta zabio dva gola, što im je dalo dodatni motiv, ali Danci su uzvratili kontrom i u dva protunapada postigli izjednačenje. Dvije minute prije kraja iz kratkog kornera Azerbajdžan postiže gol i s prednošću odlazi na odmor.

Drugo poluvrijeme obje momčadi napadaju gol protivnika vrlo odlučnom igrom, ali obrane obje reprezentacije odlično rade svoj dio zadatka i ne dozvoljavaju postizanje gola. Tek u 57. minuti direktnim udarcem s linije pucanja Azerbajdžan postiže četvrti, a minutu poslije istom taktikom i peti gol. Danci su pritisnuli, ali jednostavno lopta nije htjela u gol Azerbajdžana, pa utakmica zvršava 5:2 za Azerbajdžan.

U drugoj utakmici dana sastale su se reprezentacije Ukrajine i Slovenije. Ukrajina je u utakmicu ušla kao favorit i igrom već u prvom poluvremenu to i dokazala. Odličan igrački napad i šanse i četiri lijepa gola - rezultat prvog poluvremena 4:0. U drugom poluvremenu taktika igre ista i dva gola za Ukrajnce za ukupnih 6:0.

Najinteresantnija utakmica dana za Hrvate i brojne navijače prisutne na stadionu Mladosti bila je zadnja današnja utakmica između Švedske i Hrvatske. Za nas su zaigrali Zoran Jakopović (golman), Zvonimir Vuk, Luka Vučić, Krešo Mušnjak, Nikola Hanžek, Hrvoje Abramović, Domagoj Čefko, Kristijan Cvetko, Matija Poljanec i Goran Jamičić. Utakmica je počela oštro, a Šveđani imaju prvu šansu već u četvrtoj minuti, da bi četiri minute kasnije promašili iz kratkog kornera. Nakon toga Hrvatska preuzima inicijativu redaju se šanse, kratki korneri u 20. i 24. minuti, ali na žalost bez pogotka. Završava i prvo poluvrijeme bez pogotka.

U drugo odlučujuće za sve ili ništa ušli smo odlučni uz publiku kao još jednog igrača. Nismo dozvolili Šveđanima da tijekom 35 minuta presele igru na našu polovinu. Prešli su svega četiri puta i na našu žalost sva ćetiri puta zabili gol. Prvi u 50. minuti, pa u 65., 69. i 70. minuti. Mi smo uspjeli postići jedan gol iz kratkog kornera za ukupni rezultat 4:1 u korist Švedske.

"Prvo poluvrijeme igrali smo dobro. Plan je bio da se više stisne protivnička momčad u čemu smo i uspjeli. Na žalost prednost nismo iskoristili. U drugomn poluvremenu s igračem više nismo uspjeli zabiti gol. Pred kraj igrali smo četiri napadača zato je obrana bila nešto slabija, ali morali smo igrati na sve ili ništa", komentirao je izbornik Tomislav Jamičić.

Trener Hrvatske Gilles van Hestern je komentirao ukupnu igru tijekom ovih proteklih dana. "Igrali smo hokej. Momčadi su se branile. Mislim da jednostavno nismo znali zabiti gol. Sve ostalo je bilo odlično. Možda nam je otegotni trenutak bio i silna nervoza želje za pobjedom i golom."

Danas je dan odmora, a nakon toga utakmice razigravanja i polufinalni susreti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!