Nogomet

Sorin završio igračku karijeru

Mihaela Bradovski • srijeda, 29.07.2009.
Sorin završio igračku karijeru
Foto: Sandro Donda

Bivši argentinski reprezentativac, do danas član brazilskog Cruzeira, Juan Pablo Sorin, u 33. godini života završio je igračku karijeru te se povukao u mirovinu...

Pomalo neočekivano Juan Pablo Sorin završio je igračku karijeru. Dugogodišnji član argentinske reprezentacije otišao je u mirovinu nakon što se nije naigrao u brazilskom Cruzeiru.

"Igrao sam samo šest utakmica u posljednjih sedam mjeseci i nisam ponosan na te brojeve. Ipak, odlazim dok sam još u mogućnosti igranja jer ne želim kompromitirati ime. Bila je to kratka, ali lijepa karijera i ni za čim ne žalim. Uvijek sam davao sve od sebe i trudio se da moja momčad dođe do pozitivnog rezultata", rekao je Sorin na pressici u Sao Paulu.

Sorin je s argentinskom reprezentacijom igrao na svjetskim prvenstvima 2002. i 2006. godine, a do svibnja 2007. godine u Europi je igrao značajnu ulogu. Tada, dok je nastupao za HSV, je otišao na operaciju koljena nakon koje je njegova karijera krenula silaznom putanjom.

Ranije tijekom karijere nije imao previše problema s ozljedama, a o mirovini je razmišljao već neko vrijeme. "Dugo sam razmišljao o tome. Nisam odluku donio u trenu već nakon dugotrajnog razmišljanja jer je to ipak veliki korak u mom životu", rekao je Sorin.

Za Argentinu je nastupio čak 76 puta i postigao 12 pogodaka, a klupsku karijeru započeo je u Argentinos Juniorsima 1992. godine. Nakon toga nosio je dres Juventusa, River Platea, Lazija, Barcelone, PSG-a, Villarreala, HSV-a i u nekoliko navrata Cruzeira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!