Nogomet

Kako su igrali: Svi zaslužili prolaz

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 30.07.2009.
Kako su igrali: Svi zaslužili prolaz
Foto: Nikola Movrić

Igrači Dinama odigrali su dobru, pravu europsku utakmicu u Salzburgu u kojoj su pokazali kako su bolja momčad od Red Bulla koja, uz još jednu ovakvu predstavu, može do četvrtog pretkola...

Tomislav Butina: Tek u ovakvim utakmicama se zapravo vidi kvaliteta Dinamova vratara. Nekoliko puta je odlično reagirao i spasio svoju mrežu dok je kod pogotka bio nemoćan.

Etto: U Salzburgu smo gledali Etta od prije par sezona kada je bio u ozbiljnim kombinacijama za hrvatsku reprezentaciju. Vrlo dobar u obrani, a još opasniji u napadu; nekoliko puta odlično je probio stranu i bio vrlo opasan.

Igor Bišćan: Kapetanska predstava stopera Plavih koji je dobio apsolutno svaki duel; zračni ili onaj na zemlji. Uvijek bio na pravom mjestu i zaslužio epitet igrača utakmice.

Dejan Lovren: Ništa lošiji od kolege mu stopera Bišćana. Mladi branič Dinama igra na zavidnoj razini i imponira njegova sigurnost unatoč ipak manjku iskustva. U Salzburgu je potpuno opravdao poziv izbornika Bilića u najbolju nacionalnu vrstu.

Denis Glavina: Nije ovo bila predstava na temelju koje bismo ga mogli svrstati u pojačanja Dinama. Dobro je krenuo u susret, u obrani i napadu, ali teško mu je dati pozitivnu ocjenu kada je kriv za gol. Radilo se o prekršaju ili ne, loptu je u 45. minuti na par metara od vlastitog gola trebao napucati u zadnji red tribina ili na parkiralište.

Pedro Morales: (do 86.) Odlično je otvorio utakmicu i bio ga je pun teren, no nedostatak fizičke snage došao je do izražaja kako se utakmica bližila kraju. Ipak je Čileanac propustio prvi dio priprema i to je u ovako teškoj i zahtjevnoj utakmici došlo na vidjelo. Unatoč tome, još jedna jako dobra predstava veznjaka Dinama.

Mathias Chago: (od 86.) U par minuta koliko je proveo na terenu, Dinamo se uglavnom branio i pokušavao očuvati svoju mrežu u čemu su Plavi na koncu i uspjeli.

Ivica Vrdoljak: Zadnji vezni Dinama vodio je veliku bitku s veznim redom domaćih cijelu utakmicu i može se reći kako je pobijedio. Dao je nekoliko krivih lopti u prvom dijelu što se ne bi smjelo događati, ali se dignuo u nastavku i, kao i uvijek, činio čvrstu kariku Dinamovog veznog reda. Imao je nekoliko prilika okušati svoj udarac, no samo je par puta lopta išla u okvir i to ne dovoljno dobro.

Milan Badelj: Kao i Vrdoljak, dobro je odigrao utakmicu, ali nekoliko puta nepotrebno izgubio loptu u fazi u kojoj se to ne smije dogoditi - u gradnji napada. Bilo je perioda u utakmici kada ga se nije vidjelo, no zasluge za to moraju ići i igračima u crveno-bijelim dresovima.

Sammir: (do 90.) Sjajno se nadopunio s Moralesom jer se dizao kako je utakmica išla dalje pa je tako vukao Dinamo kada je Čileanac pao. Dojam s tribine je bio kako Brazilac može proći svakog igrača Salzburga i to mu je uglavnom i polazilo za nogom. Sve u svemu, dobra predstava Brazilca definitivno zaslužila je pozitivnu ocjenu.

Tomislav Barbarić: (od 90.) U par minuta koliko je proveo na terenu, istaknuti se mogao jedino pogreškom, no srećom nije.

Mario Mandžukić: Mandžo, Mandžo... Igra: odlična. Prvi dio bio nezaustavljiv, prolazio po strani, vukao kontre i bio opasan, a u nastavku malo pao, ali je zato iskoristio pogrešku obrane i zabio, nadaju se u Dinamu, zlata vrijedan pogodak. Ponašanje: strašno loše. Istina, nije trebao dobiti drugi žuti na kraju, ali je zato potpuno sam kriv što je dobio prvi; stalno je mahao, žalio se, bunio i na koncu - vjerojatno i zato dobio crveni. Jednostavno, sucu je prekipjelo i samo je čekao, a sudac uvijek i - dočeka.

Dimitrios Papadopoulos: (do 72.) Ponovno će vjerojatno biti kritika na njegovu igru, ali Grk je - igrao za ekipu. Primio je "milijun" lopti dok je Dinamo stiskao, bio opasan u skoku, puno trčao i radio. Sve u svemu, pokazao je Grk kako može igrati na ovom, europskom, nivou i stoga je pojačanje.

Miroslav Slepička: (od 72.) Nije Slepi opravdao 20 minuta koliko je dobio. Protiv Istre je zaslužio svoje minute u Salzburgu koje mu je Jurčić na koncu i dao, ali Čeh nije bio na razini. Istina, Dinamo se više branio kada je on ušao, ali nije tako lako primao lopte kao Grk.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!