Vodeni sportovi

Draganja: "Prostora je još puno"

Maja Giljanović • petak, 31.07.2009.
Draganja: "Prostora je još puno"
Foto: Davor Sajko

Hrvatski rekorder i kratko rekorder svjetskih prvenstava Duje Draganja je nakon polufinala utrke na 50 metara slobodno, u kojoj je postavio drugo najbolje vrijeme od osam finalista, od sebe očekuje i više od još jednog osobnog rekorda i utrku ispod 21,29.

Duje Draganja je na 50 slobodno osobni i hrvatski rekord iz kvalifikacija (21,72) poboljšao i u polufinalu (21,29), osvojio svoje polufinale, kratko vrijeme bio rekorder svjetskih prvenstava (srušio 21,37 Cesara Filha iz kvalifikacija) i zauzeo ukupno drugo mjesto sporiji samo od svjetskog rekordera Fredericka Bousqueta (21,21).

Nakon utrke 26-godišnji je bivši (2004.) olimpijski viceprvak izjavio: "Puno grešaka. Finiš mi je bio predug, predugo sam uklizavao, a ni start nije bio kakav bi trebao biti. Bio je bolji nego jutros, ali nije to još to. Nisam siguran je li problem sto me stišće kostim ili mi nedostaje tonusa u nogama, ali i start može biti bolji".

Vezane vijesti

"Što me veseli je da je prostora još puno, ali u prognoze se ne želim upuštati. 50 slobodno je takva disciplina da vas najmanji krivi pokret baca na zadnje mjesto. Dignem li se na blok, ulovim li optimalni trenutak i bude moj dan mogu biti prvi, bude li dan loš, mogu biti zadnji", zaključio je.

Bousquet, Duje, Amaury Leveaux (21,32) i Cesar Cielo (21,35) prvi su favoriti, a iz prikrajka svoju šansu čekaju Cullen Jones (21,40), Stefan Nystrand (21,45), Nathan Adrian (21,46) i George Bovell III koji je u swim-offu (izjednačeni na 21,65) protiv Krisztiana Takacsa (21,42) Bousquetu preoteo rekord svjetskih prvenstava (21,20).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!