Vodeni sportovi

Duje: "Finiš odnio srebro"

Maja Giljanović • subota, 01.08.2009.
Duje: "Finiš odnio srebro"
Foto: Kristijan Komarica

Duje Draganja dugo će u glavi vrtjeti film posljednjeg zaveslaja finala Svjetskog prvenstva na 50 metara slobodno u kojem mu je u samom finišu izmakla medalja.

Bivši olimpijski viceprvak (2004. u Ateni) i bivši svjetski viceprvak (2005. u Montrealu) Duje Draganja je poslije četvrtog mjesta na 50 slobodno izjavio: "Finiš mi je odnio drugo mjesto. Cesar Filho je pobjegao, ali ja i Bousquet smo u finiš ušli izjednačeni. Bacio sam pogled gdje je i vidio sam da smo li-la samo sto sam ja promašio ulazak u cilj. Klizio sam predugo i još slabije pogodio nego u polufinalu. Ni start nije bio osobit, bio je solidan, ali cilj, cilj je odnio medalju".

26-godišnjak nije krio tugu: "Normalno da sam tužan, sportašima je četvrto mjesto najgore. U posljednjih 10 godina nikad nisam bio četvrti i uvijek postoji prvi put. Samo šteta da je baš na Svjetskom prvenstvu, šteta jer sam se dizao pred kraj, ali nije se poklopilo, zadnji zaveslaj je bio koban. Bilo je ili-ili: ili napraviti još jedan koji bi bio prekratak ili uklizati. To je tako, 50-ica je rulet, a ja ovog puta nisam bio dobre ruke".

Vezane vijesti

Duje zaključuje: "Napredak je opipljiv i potvrđuje kvalitetan rad koji obavljamo ja i Goran Kežman. Imamo odličan odnos, on je trener koji zna sto radi, pomogao mi je pronaći motiv, ja slušam njega, on mene i nadopunjujemo se. Naši treninzi su na razini treninga jednog Bousqeuta primjerice, čak su u nekim segmentima i inovativniji, pomičemo granice. Znamo da možemo, ovog puta nije upalo, ali tu smo, konstanta smo i idemo dalje".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!