Zimski sportovi

Lindsey Vonn napušta Rossingol?

Antonija Pavlić • nedjelja, 02.08.2009.
Lindsey Vonn napušta Rossingol?
Foto: Kristijan Komarica

Ogromni financijski problemi s kojima se u jeku ekonomske krize suočava Rossingol mogli bi itekako koristiti jednome od njihovih glavnih konkurenata. Američki mediji spekuliraju, naime, kako će Lindsey Vonn u novoj skijaškoj sezoni Rossingol zamijeniti Headom, budući da je prije nekoliko dana viđena na njihovim skijama, a duže vremena u njihovim se redovima nalazi i njezina najbolja prijateljica Maria Riesch...

Ekonomsku krizu koja je zahvatila svijet na svojoj su koži već osjetili mnogi sportaši, a njihovim su stopama ubrzo potom krenuli i proizvođači sportske opreme. Za razliku od najpopularnijeg sporta na zemaljskoj kugli - nogometa - pojedini proizvođači skijaške opreme gotovo da jedva spajaju kraj s krajem, a u najvećim problemima grca Rossingol.

Zbog svega toga američkim su se medijima nedavno počele širiti spekulacije o promjeni opreme najbolje svjetske skijašice Lindsey Vonn, koja je gotovo cijelu karijeru provela na Rossingolu, ali s obzirom na izuzetno teške uvjete, u olimpijskoj bi se sezoni trebala okrenuti austrijskom Headu.

Podlogu za takva nagađanja pružila je na kraju krajeva i sama Vonn, skijavši na padinama Coronet Peaka u Novom Zelandu upravo na skijama austrijske proizvodnje. Drugi razlog promjeni opreme mogao bi, pak, ležati u smanjenju honorara, a momčad su zbog toga već napustili Manfred Moelgg i Massimiliano Blardone.

Najveći zagovornik dolaska najbolje svjetske skijašice vlasnik je Heada Johan Eliasch, a kao mamac njezinom dolasku ponudio je i usluge jednog od najboljih servisera na svijetu Heinzea Haemmerlea.

Dvostruka osvajačica Velikog kristalnog globusa potvrdila je da ugovor još nije službeno potpisan, no sudeći prema reagiranjima njezinog tima, kao i reakcijama ljudi u Headu, posao je veoma blizu konačne realizacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!