Nogomet

"Maksimir u ljepšem sjećanju"

Borna Rupnik • srijeda, 05.08.2009.
"Maksimir u ljepšem sjećanju"
Foto: Kristijan Komarica

Igrač Red Bulla Saša Ilić imao je poseban motiv za prolaz svoje momčadi protiv zagrebačkog Dinama. Naime, na Maksimiru je prije 12 godina u dresu Partizana ispraćen s pet komada u mreži. U utorak je barem djelomično isprao tu gorku uspomenu...

Premda nije odigrao ni minute protiv sastava Krunoslava Jurčića, Saša Ilić zadovoljan se vraćao u Salzburg. Njegova se momčad ovoga puta osladila pobjedom u glavnom hrvatskom gradu, i to pobjedom koja jamči Europsku ligu i nudi sjajnu priliku za plasman u Ligu prvaka.

"U prvom smo poluvremenu bili dominantni. Dinamo je igrao samo s jednim napadačem pa smo im uzeli loptu", istaknuo je Saša Ilić očito. Logično, složio se da se nakon predaha i ulaska Miroslava Slepičke sve promijenilo.

"Zagrepčani su zaigrali neusporedivo bolje, ponekad su našu četvoricu obrambenih igrača napadali s četvoricom svojih. Nama često nije ostajalo drugo nego da pokušavamo igrati dugim loptama", rekao je bivši igrač beogradskog Partizana.

Naglasio je i da ih vlasnik Dietmar Mateschitz neće posebno nagrađivati nakon velikog uspjeha - što prolaz u četvrto pretkolo Lige prvaka nakon 1:1 na domaćem terenu u prvoj utakmici - nego da ih premije čekaju uđu li u elitno europsko natjecanje, što dokazuje da Red Bull uistinu cilja visoko.

Naravno, spomenule su se i maksimirske uspomene. "Da, sada će mi Maksimir ostati u puno ljepšem sjećanju", zaključio je Saša Ilić.

Mi ćemo se ipak radije prisjetiti 1997. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!