arhiva

Kralj Pedro i princ Slepi

Dario Dodić • nedjelja, 09.08.2009.
Kralj Pedro i princ Slepi
Foto: Kristijan Komarica

I u klađenju treba biti odan svojim istinskim ljubavima - dok te ne prevare i izbiju ti i posljednju kunu iz džepa...

Samo dvije stvari drže konstantu u mojem životu, a to su nogomet i kladionica. Nema pomoći, kladioničar sam u duši. Jer, tko će čekati mjesec dana da bi dobio plaću? Ovako svaki dan imam osjećaj da se vrti neka lova, stalno se nešto događa, a ljudi kažu - bitan je moving. Taj isti muving je gadan kada novac konstantno emigrira iz džepova, ali svakoj seriji dođe kraj pa se tako barem nakratko osmjehnulo sunce (ili sreća?) Aci i meni.

Dobro je i Jozi, koji je zahvaljujući Europskoj ligi produžio boravak na moru, a priča se po Dalmaciji da ga žene zaustavljaju i traže parove. A Jozo krivo shvati, kaže da nije za vezu i da ne voli parove. Ženama se svidi takav smisao za humor pa ga dodatno nagrade, ali neću ulaziti u to, sve je to rekla-kazala, a dosta mi je scena koje žene prave zbog ovih tekstova. Ne vjerujete? Doći ćete i vi na red pa ćete vidjeti.

Vratimo se na sunce i osmjehivanje istog. Znate one priče o padanju listića u 90. minuti, cijeli svijet se urotio protiv vas, bla bla? E pa, Aco i ja smo "zabrijali" na optimizam i mogu vam reći da nas fino tretira. Čak i Lokomotiva uspijeva zabiti gol, a da ne spominjem o 6+ na Dinamu. I opet, ruše nam se listići u 90., Pato ubaci u sredinu, Benfica zabije autogol, ali nema veze, zadržali smo optimizam. Ovo možda nećete povjerovati, ali čak su se i Aci počele nabacivati žene (u iščekivanju sam nove scene), jedino se Mrva skrasio i smirio.

Ne znam kako je kod vas, ali kad se kladim imam klubove koje volim, klubove na koje nikad ne igram i igrače koje smatram frendovima. Često se kladim na Dinamo, ali Mandžukića ne smatram frendom, dok je Morales jedini istinski kralj u toj ekipi (a i kretnjama podsjeća na Niku Kranjčara). Da ne spominjem da su ga godinu dana vucarali po klupi. Drugi kralj je Slepička i kad oni igraju kladim se na Dinamo. Moj drugi frend je Nino Bule i dok god on igra u Lokomotivi Aco i ja ćemo stavljati Lokomotiva daje gol. Jučer nas je upravo Nino razveselio svojim golom.

Naravno, ne treba uopće spominjati da je nekad debeli, a sada liposucirani (ovako se piše, zar ne?) Ronaldo, moj najveći frend. S obzirom da je ozlijeđen i ne igra mogu komotno odigrati na Flamengo danas. Klubovi na koje uvijek igramo, pa makar da će dati gol idu redom: St. Gallen, najjači klub u Švicarskoj, kladionice ih još uvijek ne cijene, na čemu im zahvaljujem. Stabaek, koliko su nam oni donijeli para ne mogu niti izbrojati. Sigurno više od 200 kuna. Ne valja zaobići niti Club Brugge, ali oni nam nisu ni frend, ali ih ni ne mrzimo. Oni jednostavno uvijek, ali uvijek prime gol, pa će tako i danas od Lokerena. Eto, odao sam vam tajnu, važniju i od sastojaka Coca-Cole, nemojte širiti priču dalje.

Neke vam tajne ipak neću otkriti, jer ne valja biti previše samouvjeren zato što to naljuti Fortunu pa nam po kratkom postupku skreše krila. Jer, kada bi svi igrali iste parove i ostvarivali dobitke, kladionica bi se našla u neskladu, poremetio bi se kladiteljski chi i to bi imalo dramatične reperkusije o kojima ne želim niti razmišljati. Zato morate ponekad, samo radi ravnoteže, odigrati na Grasshoppers protiv St. Gallena, iako je svima jasno da će prije Sesvete dobiti Dinamo, a neće.

U zadnje vrijeme gledao sam puno utakmica pa mogu s vama podijeliti i neke stvari: 1. Eto'o se neće usrećiti u Interu/Italiji, on je predobar napadač i nema što raditi u toj jadnoj ligi. Ipak, svoju će kvotu golova odraditi, ali neće biti previše lijepih akcija, jer mu leđa ne drže Xavi, Iniesta i društvo. 2. Hearts je poprilično slaba momčad, klub je u poluraspadnom stanju, ali i to će biti dovoljno protiv hrabrog Krune Jurčića i gubitničkog mentaliteta koji nam je usađen kada je sport u pitanju. Valjda smo se zato toliko veselili nekim uspjesima, jer ih nitko nije očekivao. 3. Manchester United gotovo i nije osjetio odlazak žgoljavog Ronalda. 4. Real Madrid nije osjetio dolazak žgolje, tamo je uvjerljivo najbolji igrač i dalje Raul. 5. Milan je katastrofa, a Ronaldinho propalica. Ne gledajte talijanski nogomet ako ne morate. 6. Najbitnije - Barcelona ima 40 igrača i bilo kojih 11 može bez problema proći skupine Lige prvaka i osvojiti Primeru.

Koliko gratis savjeta, svi ćete postati milijunaši ili barem tisućari.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!