Košarka

Belgija i Italija ostale u igri

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.08.2009.
Belgija i Italija ostale u igri
Foto: Nikola Movrić

Belgijci i Talijani u jučerašnjim susretima dodatnih kvalifikacija za Eurobasket upisali su pobjede protiv Portugala i Finske i tako ostali u igri za prvo mjesto u skupinama te plasman na Eurobasket...

Belgija je u Antwerpu ugostila Portugal i upisala pobjedu 64:58. Nakon što su obje reprezentacije izgubile od Bosne i Hercegovine, pobjeda im je bila imperativ ukoliko žele ostati u igri za prvo mjesto, a do nje su na kraju stigli Belgijci.

40 sekundi prije kraja susreta rezultat je još uvijek bio poravnat 57:57 nakon čega Belgija s linije slobodnih bacanja završava posao i odnosi pobjedu. Santos je na drugoj strani u to vrijeme uzimao svu odgovornost u svoje ruke, međutim ispao je tragičar s dva promašaja kod aktivnog rezultata.

Kod Belgije najbolji su bili Dimitri Lauwers sa 16 poena te Axel Hervelle s 11 poena i osam skokova. U sastavu poraženih Joao Santos ubacio je 19 poena uz šest skokova.

Italija je u Vantaai gostovala kod Finske i teškom mukom slavila 77:75. Finci su u završnici imali nekoliko napada, međutim nisu išli na produžetak već su sve pokušavali riješiti tricama, ali Rannikko je promašio dvije, a Koponen jednu i Talijani su slavili.

Marco Belinelli s 23 poena bio je prvo ime susreta, a pratio ga je Andrea Bargnani s 21 poenom i osam skokova. U domaćem sastavu ubacio je 16 poena, a Shawn Huff dodao je 12.

Dodatne kvalifikacije, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Belgija64:58Portugal
1Belgija 31+26
2Bosna i Hercegovina 310
3Portugal 04-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Dodatne kvalifikacije, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Belgija64:58Portugal
1Belgija 31+26
2Bosna i Hercegovina 310
3Portugal 04-26

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!