Nogomet

Turska projurila Ukrajinom, Englezi se spasili

Marin Pintur • srijeda, 12.08.2009.
Turska projurila Ukrajinom, Englezi se spasili
Foto: EPA

Danas je širom svijeta odigrano preko trideset prijateljskih reprezentativnih dvoboja. Nama su najzanimljiviji bile utakmice naših rivala u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Ukrajine i Engleske...

Ukrajina je pretrpjela težak poraz na svom terenu od reprezentacije Turske. Nakon što u prvom poluvremenu nije bilo golova, turski su nogometaši u razdoblju od samo osam minuta postigli tri pogotka i riješili pitanje pobjednika u Kijevu. Za Tursku su golove postigli Sanli u 58., Cetin u 63. i Altintop u 66. minuti.

Engleska je uspjela izvući neriješeni rezultat u Amsterdam Areni protiv Nizozemske. Domaćini su poveli u 10.minuti pogotkom Liverpoolovog Dirka Kuyta nakon velike pogreške Ria Ferdinanda . Gostujuća obrana je još jednom pogriješila u 37. minuti što je iskoristio Van der Vaart i povećao vodstvo Nizozemske. Odličan potez je napravio Fabio Capello poslavši nakon odmora u igru napadača Tottenhama Jermainea Defoea. Ovaj mu je uzvratio povjerenje postigavši dva pogotka čime se Engleska, koja je u ovoj utakmici igrala bez Stevena Gerrarda, spasila poraza.

Reprezentacije Argentine i Španjolske su slavile na gostovanjima s identičnim rezultatima, 2:3. Na stadionu Lokomotiva u Moskvi, Rusi su bolje otvorili utakmicu i poveli u 17. minuti preko Semšova. Argentina je, bez Messija, dokazala da je bolja momčad i preokrenula rezultat pogocima Aguera, Lopeza i Datola. Konačni rezultat je postavio Roman Pavlyuchenko u 78. minuti.

Na rasprodanom skopskom stadionu smo vidjeli dva različita poluvremena. U prvih 45 minuta Makedonija je krenula furiozno i već nakon pola sata igre vodila s 2:0. Oba puta precizan je bio najbolji makedonski igrač Goran Pandev. Međutim, europski prvaci su nakon početka drugog dijela brzo postavili stvari na svoje mjesto. U samo pet minuta su okrenuli rezultat u svoju korist. Najzaslužniji za preokret bili su strijelci Fernando Torres u 51., Gerald Pique u 54. i Albert Riera u 56. minuti.

Dramatičan dvoboj su odigrali izabranici Ćire Blaževića s gostima iz Irana. Nakon prvog dijela bez pogodaka, u drugom ih je palo čak pet. Domaćini su do 79. minute držali vodstvo od dva razlike nakon pogodaka "Dijamanta" Edina Džeke. Iranski reprezentativci su do kraja utakmice napravili veliki preokret i zgoditkom Teymouriana u zadnjoj minuti došli do pobjede.

Od ostalih rezultata najzanimljiviji su bili dvoboj bez pogodaka između Švicarske i aktualnog svjetskog prvaka Italije, pobjeda Brazila u Estoniji i slavlje Češke protiv Belgije.

Rezultati prijateljskih utakmica: Republika Koreja – Paragvaj 1:0, Armenija – Moldavija 1:4, Rusija – Argentina 2:3, Češka – Belgija 3:1, Albanija – Cipar 6:1, Južnoafrička republika – Srbija 1:3, Estonija – Brazil 0:1, Bugarska – Latvija 1:0, Mađarska – Rumunjska 0:1, Luksemburg – Litva 0:1, Malta – Gruzija 2:0, Švedska – Finska 1:0, Ukrajina – Turska 0:3, Tunis – Obala Bjelokosti 0:0, Danska – Čile 1:2, Austrija – Kamerun 0:2, Irska – Australija 0:3, Lihtenštajn – Portugal 0:3, Crna Gora – Wales 2:1, Poljska – Grčka 2:0, Bosna i Hercegovina – Iran 2:3, Nizozemska – Engleska 2:2, Sjeverna Irska – Izrael 1:1, Švicarska – Italija 0:0, Island – Slovačka 1:1, Makedonija – Španjolska 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!