Nogomet

"Ostvarili smo veliku pobjedu"

Borna Rupnik • četvrtak, 13.08.2009.
"Ostvarili smo veliku pobjedu"
Foto: Borna Čavrag

Dan poslije slavlja u Bjelorusiji, Slaven Bilić nije bio posebno pričljiv. Na današnjoj konferenciji za medije riječ je uglavnom prepustio svojim pomoćnicima, no nitko mu neće zamjeriti - najvažnije je da su on i njegovi izabranici svoje rekli sinoć na travnjaku...

"Mogu samo ponoviti sve što sam već rekao: odlično smo igrali i ostvarili veliku pobjedu", izjavio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić na današnjoj konferenciji za medije održanoj u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Prospavana (barem djelomično) noć nije donijela mnogo novih dojmova, a pozitivan ugođaj u našoj reprezentaciji je i više nego uočljiv, iako se ne stvara euforija. Jedina mrlja u sinoćnjoj utakmici bila je ozljeda Ivice Križanca.

"Rezultat će to pokriti", rekao je Bilić i dodao: "Danas će Križanac biti podvrgnut magnetskoj rezonanci i nadam se da nije ništa ozbiljno te da ga ne čeka dulja pauza. Luka Modrić je igrao na 100% unatoč onoj lakšoj ozljedi stopala, normalno je trenirao dan prije utakmice".

Susret u Minsku rezimirao je jedan od Bilićevih pomoćnika, Nikola Jurčević: "Odigrali smo izvanredno. Osvojili smo tri boda koji su nam bili imperativ i pokazali pravu snagu reprezentacije. Svi su odigrali kako treba, zapravo, bili su iritantno dobri. Nitko nije podbacio".

"Posebno raduje velik povratak Eduarda, a izlazak Ivice Križanca pokazala je da imamo brojna kvalitetna rješenja. Nakon svega smo još već optimisti", nastavio je Jurčević, osvrnuvši se i na sljedeću kvalifikacijsku utakmicu s istim protivnikom u Zagrebu.

"Morat ćemo biti oprezni. Bjelorusi su opasni prema naprijed, a Aleksandar Hleb će u Zagrebu sigurno biti spremniji i bolji. Neće nam biti lako", najavio je.

Svoj je komentar ponudio i Aljoša Asanović: "Mi smo u stručnom stožeru najbolje znali što se zbiva s reprezentacijom i što možemo. Znali smo da će domaćini dati sve od sebe da dođu do pobjede. Pripreme su odrađene na najvišoj razini, a ono što smo prezentirali daje nam za pravo nadati se da ćemo vidjeti Svjetsko prvenstvo".

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!