Ostali sportovi

Simović uspješan, kraj za Kovača i Boroš

Sportnet • petak, 14.08.2009.
Simović uspješan, kraj za Kovača i Boroš
Foto: Davor Sajko

Naša najbolja stolnotenisačica, Tamara Boroš nažalost se nije uspjela plasirati u drugo kolo Pro Toura u Kini. Tamara je u prvom kolu odmjerila snage sa 129. igračicom svijeta, Zheng Jiaqi i premda je pružila dobar otpor, na koncu ipak nije uspjela doći do pobjede...

Tamara je povela s 1:0, zatim je sljedeća tri seta prepustila Amerikanki. Četvrti i pet se ponovo su protekli u znaku naše najbolje stolnotenisačice, koja je tako došla do 3:3, no u odlučujućem setu je Zheng ipak bila bolja.

Nakon Kine, Tamara odlazi na Pro Tour u Koreju, gdje će joj se pridružiti Andrea Bakula i Mirela Đurak, te se nadamo da će na tom turniru biti uspješnija, što bi svakako pridonijelo i njezinom samopouzdanju uoči Europskog prvenstva u Stuttgartu.

Juniori su u petak počeli pojedinačni dio natjecanja na Pro Touru u Koreji. U prvom susretu u skupini, Miho Simović je izgubio od Korejca Jung Young Sika (3:0), dok je u drugom susretu bio uvjerljiv protiv Kevina Wua (3:0), te je kao drugi u skupini ušao u glavni turnir koji je na rasporedu u subotu. Borna Kovač je za početak dobio Kunprasrta (3:0) nakon čega je izgubio od Kim Min Jooa (3:1), a zatim i od Tae Ji Hoona (3:0). Kao treći u skupini nije izborio nastup u glavnom turniru, a takav ishod i nije povoljan ako želi izboriti nastup na Mastersu u Tokiju. Ipak, Borna čini se nije zabrinut oko nastupa u Japanu.

"Mislim da ću još igrati turnir u Portugalu i ako tamo dobro odigram, trebalo bi mi biti dosta za Masters. Uz to, treba i pričekati završetak ovog turnira i vidjeti bodove", poručio je.

U subotu su također na rasporedu i parovi u kojima Kovač nastupa u kombinaciji s Nijemcem Floritzom, dok je Miho Simović u paru s Francuzom Simonom Gauzyjem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!