Nogomet

Beckham ostavio Galaxy na cjedilu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 16.08.2009.
Beckham ostavio Galaxy na cjedilu
Foto: EPA

Prvenstvo u MLS-u je nastavljeno noćašnjim susretima, a najzanimljivije je bilo u Seattleu gdje je LA Galaxy poražen 2:0 u velikoj mjeri zahvaljujući nesmotrenosti Davida Beckhama...

David Beckham nakon povratka iz Milana s posudbe samo se suočava s problemima. Usredotočenost na igru mu nije na vrhuncu, sukobio se i sa suigračima, a sada je dobio rani crveni kartoni čime je u ranoj fazi vrlo važne utakmice njegov Galaxy ostao na terenu s igračem manje na gostovanju kod Seattlea te izgubio.

Seattle duže vrijeme ne igra dobro i protiv Galaxyja su mu predviđali novi poraz, ali voda je krenula na mlin Soundersa vrlo rano. Već u 17. minuti Beckham je morao pod tuš nakon neopreznog i oštrog starta nad Peterom Vagenasom, dobio je izravnio crveni karton i uz odobravanje publike napustio je travnjak.

Seattle je vrlo brzo to iskoristio i pet minuta kasnije poveo preko Zakuanija. U drugom dijelu Bruce Arena uveo je Landona Donovana koji se oporavio od svinjske gripe, no to nije Galaxyju pomoglo.

U 54. minuti Soundersi su već imali 2:0, Vagenas je izveo korner, Jaqua je spustio glavom loptu do Montera koji zabija drugi pogodak.

U 76. minuti dodijeljena su još dva crvena kartona, zaradili su ga Seattleov branič Tyronne Marshall i Galaxyjev veznjak Eddie Lewis, no to nije utjecalo na rezultat. Galaxy je igrao s igračem manje gotovo cijelu utakmicu i to Beckhamovo isključenje u 17. minuti bilo je ključ pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!