Ostali sportovi

Video: Bolt s drugog planeta!

Maja Giljanović • nedjelja, 16.08.2009.
Video: Bolt s drugog planeta!
Foto: EPA

(Iz Berlina za Sportnet.hr Maja Giljanović) Svjetski rekorder Usain Bolt skinuo je nevjerojatnih 11 stotinki sa svjetskog rekorda kojeg je sam prije godinu dana istrčao na Olimpijskim igrama u Pekingu i postavio prvi svjetski rekord 12. Svjetskog prvenstva na Olimpijskom stadionu u Berlinu...

Trostruki olimpijski pobjednik Usain Bolt skinuo je sa svjetskog postolja trostrukog svjetskog prvaka Tysona Gaya. 23-godišnji se svjetski prvak potpuno uozbiljio, maksimalno usredotočeno od prvog do posljednjeg istrčao svih 100 metara i svjetski rekord 9,69 iz Pekinga 2008. poslao u ropotarnicu povijesti.

Jamajčanin je istrčao što je cijeli svijet bio svjestan da u svojim nogama ima još otkada se u finalu Olimpijskih igara u Pekingu opustio dobrih 20 metara prije cilja i istrčao "samo" 9,69. Ovog puta opuštanja nije bilo i ovog se puta svjetski rekorder spustio na čudesnih 9,58.

Drugim se mjestom morao zadovoljiti naočigled nezadovoljni branitelj titule iz Osake 2007. Amerikanac Tyson Gay koji je poboljšao američki rekord na 9,71, a broncu otprije dvije godine je obranio bivši svjetski rekorder jos jedan Jamajčanin Asafa Powell (9,84).

Tam-tam bubnjevi raspamećenih Jamajčana bubnjaju i bubnjat će duboko u toplu berlinsku noć.

Berlin, 100 metara, M:
1.Bolt (Jamajka) 9,58 WR
2.Gay (SAD) 9,71
3.Powell (Jamajka) 9,84
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!