Zimski sportovi

"Očekujem odličnu sezonu"

Antonija Pavlić • nedjelja, 16.08.2009.
"Očekujem odličnu sezonu"
Foto: Davor Sajko

Resi Stiegler ponovno se sjajno osjeća i željna je kvalitetnog natjecateljskog skijanja, nakon što je dvije sezone praktički propustila uslijed ozljeda...

Amerikanka austrijskog porijekla Resi Stiegler svjetski je poznata, no ne toliko po skijaškom umijeću, koliko po raspoloženosti, plesu u cilju, veselju koje iskazuje u svakom trenutku provedenom na snijegu.

Ljubimica Sljemena protekle se dvije sezone, ipak, dosta mučila s ozljedama, te je uslijed toga nastupila tek nekoliko puta, i to s neznatnim uspjesima. Prvu ozljedu zaradila je na veleslalomu u Lienzu, da bi nešto kasnije slomila nogu u humanitaroj nogometnoj utakmici u domovini.

Većina američke skijaške reprezentacije za novu se sezonu priprema u na padinama Novog Zelanda, a s njima je napokon i optimistična i raspoložena Resi.

"Ne mogu opisati koliko mi je drago ponovno biti ovdje i kako se dobro osjećam na snijegu. Trenutno uživam na treninzima u Novom Zelandu i vjerujem da se svi zajedno možemo nadati još jednoj odličnoj sezoni", prokomentirala je.

Jedini povratak u Svjetski kup nakon loma noge upriličila je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu, zauzevši solidno 19. mjesto. Vidjelo se tada, da nakon ozljeda ipak nije bila potpuno fizički spremna.

"Osjećam se moćno i jako - i fizički i psihički, a s trenerima uvježbavam neke nove stvari", priznala je. "Mogu reći da me ljetni kondicijski program doveo u potpunu spremu i očekujem dobru zabavu u nadolazećoj sezoni", zaključila je u svom stilu, dodavši. "Nalazim se u prelijepoj fazi karijere i života."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!