arhiva

Krklec, nije Gustav

Dario Dodić • ponedjeljak, 17.08.2009.
Krklec, nije Gustav
Foto: Sandro Donda

Svakoj seriji dođe kraj, tako i našem odličnom nizu protiv holdinga kladionica. Nismo propali, ali brate Krklec, zar si morao biti na visini zadatka?

Optimizam nam je donio puno toga, zajedno s opreznim klađenjem i "daje gol" taktikom kojom smo zamijenili "1, x ili 2" taktiku. Sve što smo ciljali smo i pogodili, išlo nam je odlično. A onda smo odlučili probahatiti se, otići na Krk i trošiti lovu u poznatim krčkim klubovima. Vratilo nam se, na spektakularan način, jednako spektakularan Rocinim promašajima.

Čekali smo Istra daje gol. Ne bilo komu, Varteksu, poznatom po "sjajnim" vratarima i nepropusnim obranama. 1.35, mislili smo da nas časte. Prije toga je naš frend Nino Bule potvrdio koeficijent 1.60 da Lokomotiva daje gol, a M.S. je pametno odigrao dvojku, koeficijent 6.30. Slušali smo prijenos na Radio Istri, komentator nas je ubijao izjavama poput - igrač utakmice, Krklec, nije Gustav, još jednom spektakularnom obranom čuva vrata Varteksa, kao da ima magnet u rukavicama (jer, lopta je metalna...).

Tko želi može pogledati sažetak ove vrle utakmice na stranicama HRT-a, ja više ne mogu čuti prezime Krklec. Momak brani u Varteksu, ima 18 godina i nije pretjerano visok, ali svojim nas je obranama ubio. Hvala ti Denise!

Ma sami smo si krivi, dopustili smo Mrvi da odigra s nama listić, laptop se nije mogao spojiti na internet, igrali smo naslijepo. I odlučimo se vratiti u život jučer, sastavili smo sjajne listiće, jedan nam je odmah prošao, a na drugom smo čekali Dinamo i Marseille - Lille više od jednog gola. I naravno, Dinamo rutinski odrađuje svoje, a Marseille povede u 11. minuti. I - ostane na tome. Naravno da je bilo prilika, popriličan broj, ali francuski Roce, Okići i Krkleci odradili su svoje, na čemu im Aco i ja zahvaljujemo.

Takav je život kladioničara, i dalje dobro stojimo, nastavit ćemo im uzimati lovu, nadajmo se već danas. Naime, igraju Singapurci, DPMM protiv Korean Redsa. Klub s Bruneja je odličan kod kuće, najbolji u ligi, ali možda ste čitali, imaju velikih problema. Ekipa koju vodi Vjeran Simunić ostala je bez tri obrambena igrača, koji su nedavno nalupali suca jer ih je, navodno, krao u utakmici protiv Homea koju su izgubili doma 1:6 (jedini poraz kod kuće). Stigle su i suspenzije, naš Komar je dobio 15 mjeseci zabrane igranja, a ništa lakše nije ni preostaloj dvojici. I danas DPMM igra protiv Super Redsa koji su solidni gosti, igraju sa samo jednim braničem, a ostale pozicije Simunić će ispuniti veznim igračima. Stoga svakako vrijedi isprobati dvojku, x2 i naravno više golova, sve su odlični koeficijenti.

Večeras igra Hearts, nisu baš jaki, ali imaju sreću što igraju protiv slabog Dundeeja pa ću taj par morati preskočiti, osim ako se ne predomislim i odigram nešto, da mi je znati što.

Dosta o klađenju, pričajmo malo o ženama i sportu. Tijekom vikenda sam ponovno iskusio kako se žene isključuju iz razgovora kada je tema sport. Ne, nije mi ulet bio "Je l' te podsjećam na Moralesa", već smo u društvu malo ćakulali o kladionici, nogometu, košarci. Kada su se spominjale tisuće dobitaka pozorno su pratile, a što se pogodilo i što se odigralo, e tu su se isključile. Isto tako sam zaključio da ženama uopće nije bitno što je Jerry Maguire zapravo film sa sportskom tematikom. Ma kakvi, to je najmanje bitno - jedino bitno je što je onaj mali presladak, što je Tom Cruise rekao "You complete me", a Renee Zellweger mu replicirala s "You had me at hello". I tako mi gledamo film jer Cuba Gooding Jr. uhvati onu loptu za touchdown, a žene pokušavaju preboljeti prekid uz sladoled i scenu s Tomom Cruiseom na babinjaku, bravo filmaši, odlično širenje targeta.

Najbolji lijek kako preboljeti Krkleca i Marseille je nastaviti potragu za onim savršenim parom. Dobro, nismo monokladni, a i realni smo, ne postoje savršeni parovi, s obzirom na novu taktiku, tražimo samo one koji daju, neka ih je što više, počnimo sa Super Redsima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!