Ostali sportovi

Haklits: "Šansa koja se pruža jednom u životu"

Maja Giljanović • ponedjeljak, 17.08.2009.
Haklits: "Šansa koja se pruža jednom u životu"

Finalist Olimpijskih igara Andras Haklits je nakon najboljeg rezultata u karijeri iskreno izjavio: "Nedostajala je glava". Hrvatski je rekorder u Berlinu Hrvatskoj donio prvo finale na svjetskim prvenstvima, ali ni činjenica da je sedmim mjestom ostvario najbolji rezultat u karijeri nije mu olakšala spoznaju da je propustio još i veći uspjeh.

U godini u kojoj su samo petorica kladivo bacila dalje od 80 metara, a najdaljih 81,43 Krisztiana Parsa olimpijskom viceprvaku ne bi donijela niti brončanu medalju (srebro je u Pekingu osvojio s 82,29 m), Andrasu Haklitsu se ukazala šanse karijere.

32-godišnjak je nakon kvalifikacija izjavio da se odlično osjeća i da je siguran da se trema koja ga je sputala na Olimpijskim igrama u Pekingu neće ponovno pojaviti, ali večeras kad je izašao pred više od 45,000 navijača našao se pod pritiskom: "Došao sam miran, ali kad sam izašao pred toliko ljudi ponovno sam se malo izgubio. Nakon druge serije sam pomislio da je to to, da je 75,12 moj večerašnji maksimum, a nakon što sam u trećoj seriji bacio 75,09 već sam pakirao stvari misleći da će me preostala petorica jamačno prestići".

Vezane vijesti

"Poslije sam se malo opustio, ali tehnički sam još bio 'šepav'", zaključio je Haklits. Hrvatski rekorder sam nije načisto je li zadovoljan ili ne. U jednom trenutku tako kaže: "Kako mogu biti zadovoljan kad sam bacio najmanje metar od onog što mogu?", a u drugom: "Ipak sedmo mjesto je odličan rezultat".

Centimetar mu je nedostajao (76,26 u šestoj seriji) da bude još i bolji šesti (Esser), ali još više može žaliti za činjenicom da je Aleksej Zagornji broncu osvojio hicem na 78,09 metara. 78 metara u Osaki prije dvije godine je donosilo 10. mjesto, a 2007. treće mjesto nije garantiralo niti 81,57 metara koliko je Vadimu Devjtaovskom (tri centimetra prekrratkom) donijelo samo četvrto mjesto.

"Propustio sam veliku priliku koja se pruža jednom u životu. Sljedeće veliko natjecanje medalju vjerojatno neće osvojiti niti 80 metara, ali što je tu je. Moram dalje trenirati i to je to".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!