Ostali sportovi

Gay odustao od 200 metara

Maja Giljanović • utorak, 18.08.2009.
Gay odustao od 200 metara
Foto: EPA

Svjetski prvak na 200 metara u Osaki 2007. Tyson Gay odlučio je zbog bolova u preponama odjaviti nastup u jutrošnjoj prvoj rundi kvalifikacija...

Već se prvog dana u kvalifikacijama utrke na 100 metara vidjelo da trostruki svjetski prvak iz Osake 2007. Tyson Gay trči s grčem na licu. Amerikanac je stiskao zube tijekom sve četiri utrke na 100 metara, dao sve što ima u finalu, poboljšao američki rekord (9,71), ali više od srebra protiv čudesnog Usaina Bolta nije uspio osvojiti.

27-godišnjak je kasno sinoć nakon ceremonije dodjele medalja i poslije konzultacija s trenerom i liječnicima objavio svoje povlačenje s 200 metara: "Ne želeći riskirati pogoršanje ozljede, odlučili smo odjaviti 200 metara".

Drugi dio Das Duella izmedu Bolta i Gaya je otkazan, ali treći je dio trilogije u štafeti 4x100 metara još uvijek na rasporedu: "Štafeta je najveći razlog zbog kojeg ne želim tijelo podvćci stresu koji iziskuju četiri utrke na 200 metara. Trčati za svoju zemlju najviše je što možete dati i želim timu pomoći svojim najboljim mogućim izdanjem", zaključio je Gay.

A da će Amerikancima trebati četvorica izuzetno spremnih jasno je kao dan jer svjetski će se prvaci u obrani naslova iz Osake suprotstaviti olimpijskim pobjednicima i svjetskim rekorderima (37,10) Jamajčanima koje predvode svjetski rekorder (9,58) Usain Bolt i bivši svjetski rekorder i brončani na 100-tki u Berlinu Asafa Powell.

SAD će svoj sastav odrediti nakon finala na 200 metara (20.), prva runda štafete je 21., a finale je u subotu 22.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!