Ostali sportovi

Novi trener i pojačanja za novu sezonu

Sportnet • utorak, 18.08.2009.
Novi trener i pojačanja za novu sezonu

Pred stolnotenisačicama Mladost Iskona je nova sezona, u koju će ući u nešto drukčijem sastavu nego lani...

Za početak treba reći kako su klub napustile Andrea Bakula, koja je nakon četiri godine u Mladosti, ove sezone potpisala za Njemački Bad Driburg, te kinesknja Yan Li i trener Wang Nan. Unatoč odlascima klub nema ništa manje ambicije, dapače, ambicije su ove godine još i veće što pokazuje i dolazak dvaju pojačanja – Kineskinje Zhou Yue te Korejanke Park Mi Young.

I dok je dvadesetgodišnja Kineskinja trenutačno bez svjetskog rankinga, Koreanka je 15. na svijetu, te je bila članica Južno Korejske ekipe koja je na OI u Pekingu osvojila broncu. Park Mi Young će predstavljati Mladost Iskon u susretima Lige prvakinja, te eventualno u play-offu.

Što se tiče ostatka ekipe tu su i dalje najbolja hrvatska stolnotenisačica Tamara Boroš i Mirela Đurak, dok je na trenersku poziciju došao Krešo Kovač koji ima visoke ciljeve: "Što se tiče domaće lige, svakako želimo obraniti naslov prvakinja Hrvatske i to ne bi trebalo doći u pitanje. U Ligi prvakinja , iako smo kao šesta ekipa zapravo autsajderi, pokušat ćemo dohvatiti polufinale i mislim da bi to definitivno zadovoljilo ambicije kluba."

Kovač je itekako zadovoljan pojačanjima koje je klub doveo: "Park je odlična igračica i to sigurno ekipi daje određenu sigurnost. Prvo okupljanje imamo 24. kolovoza, jer su trenutačno djevojke na Pro Touru u Koreji, kada ćemo odraditi mini pripreme uoči prvog susreta Lige prvakinja."

Djevojke će sezonu otvoriti 28. kolovoza kada će u prvom kolu Lige prvakinja ugostiti lanjske pobjednice austrijski Froschberg, dok će 26. rujna igrati prvo kolo Prve hrvatske lige u kojem će u Dugoj Resi odmjeriti snage s Aquaestilom.

Inače, uz Ligu prvakinja i domaću ligu, Mladost Iskon će i ove godine imati predstavnice u Srednjoeuropskoj ligi. No, ove će godine u toj ligi Mladost igrati s drugom postavom, odnosno Srednjoeuropsku ligu će igrati juniorke Mateja Jeger, Ida Jazbec, Josipa Zajec, Mirna Tomić i Nika Bobnar predvođene trenerom Alenom Ivančinom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!