Košarka

Srbija ima kapetana

Mihaela Bradovski • utorak, 18.08.2009.
Srbija ima kapetana
Foto: Nikola Movrić

Na sastanku igrača i stručnog stožera, izabran je kapetan reprezentacije Srbije za Eurobasket. Momčad će na terenu kao produžena trenerova ruka voditi Nenad Krstić…

Nenad Krstić nastavlja niz velikih igrača koji će biti kapetani svojih reprezentacija na Eurobasketu. Centar Oklahoma City Thundera izabran je za kapetana na sastanku igrača i stručnog stožera i njegov izbor bio je očekivan.

"Velika mi je čast nositi kapetansku vrpcu i voditi ovu mladu momčad. Krasi nas momčadski duh tako da nije posebno važno tko je kapetan, ali trudit ću se opravdati povjerenje i biti uzor mladim igračima na terenu i van njega", rekao je Krstić.

Krstić je jedan od onih koji su gotovo uvijek bili na raspolaganju izbornicima Srbije i jedan od onih koji su davali sve od sebe u svakom trenutku. Iza njega je i velika karijera, dobri nastupi u dresu New Jersey Netsa i Oklahome Thundera što dodatno pojačava njegovu ulogu na terenu.

"Izbor je bio lagan, Nenad je uvijek pokazivao veliku privrženost reprezentaciji. Već drugi dan nakon vjenčanja pojavio se na pripremama reprezentacije što dodatno pokazuje njegovu privrženost reprezentativnom dresu", govorio je izbornik Srbije Dušan Ivković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!