Košarka

Bauermann prekrižio još jedno ime

Mihaela Bradovski • utorak, 18.08.2009.
Bauermann prekrižio još jedno ime
Foto: EPA

Izbornik njemačke košarkaške reprezentacije Dirk Bauermann na Eurobasket neće voditi Philipa Zwienera zbog loše forme koju je prikazao u dosadašnjem dijelu pripremnog razdoblja…

Iako je bio član njemačke reprezentacije na Olimpijskim igrama u Pekingu, Philip Zwiener neće nastupiti na Eurobasketu u Poljskoj. Zwiener iza sebe ima lošu sezonu u dresu berlinske Albe, nije nikakav napredak u odnosu na to prikazao niti na pripremama reprezentacije i Dirk Bauermann ga je poslao kući.

"Philip je u Albi imao dosta problema i jednostavno nije na pripremama bio onaj isti igrač od prije godinu kada smo se pripremali za Peking. U Albi je igrao tek 15-ak minuta, a za njega je važno da ima što veću minutažu kako bi se što bolje razvio, to se osjetilo na pripremama. Smatram kako je važnije da se dobro pripremi za iduću sezonu s Albom kako bi se lakše izborio za minutažu", obrazložio je svoju odluku Bauermann.

Zwiener je već treći igrač koji je igrao za Njemačku u Pekingu, a neće vidjeti Eurobasket. Ranije su nastupe otkazali zbog ozljede i nedobivanja dozvole od strane kluba NBA zvijezde Dirk Nowitzki i Chris Kaman.

Snagu njemačke reprezentacije imat će priliku testirati prije Eurobasketa i Hrvatska koja će sudjelovati uz Njemačku, Poljsku i Makedoniju na pripremnom turniru od 21. kolovoza u Bambergu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!