Nogomet

"Bit ćemo pravi na SP"

Antonija Pavlić • srijeda, 19.08.2009.
"Bit ćemo pravi na SP"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Vezni igrač talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo vjeruje kako će njegova momčad polučiti odličan rezultat ukoliko se plasira na SP 2010. u Južnu Afriku...

Reprezentacija Italije za sada sigurno plovi kvalifikacijskim vodama skupine 8, s bodom više i utakmicom manje od drugoplasirane Irske.

Po tim se rezultatima, kao i trenutnoj formi, veoma lako dade iščitati kako je pitanje kvalifkacija za put u JAR sljedeće godine tek "vremensko". Istog je mišljenja i Andrea Pirlo.

"Svaka reprezentacija koja se plasira na Svjetsko prvenstvo ima realnu šansu i osvojiti ga", započeo je jedan od prvotimaca zlatne momčadi iz SP-a 2006. u Njemačkoj.

"Eliminirati nekoga još i prije početka bilo bi nesportski i glupo. Najmanje od svega to bi trebali učiniti Italiji. Uvijek smo postizali dobre rezultate na velikim natjecanjima, pa i onda kada nismo bili među favoritima."

Nedavno odigrani Kup konfederacija, koji je otišao u ruke Brazila, nije posebno oduševio navijače Azzurra. "Nismo se pravilno predstavili navijačima na Kupu Konfederacija, pa niti na EP, i javnost ima svako pravo kritizirati nas. Ipak, ne smatramo da je to kraj svijeta, put do JAR-a je dug i štošta se još može promijeniti."

"Dovoljno je vremena da oni koji su sada jaki drastično oslabe, a Italija ili netko trenutno slabiji, digne svoju igru. Vjerujem da ćemo biti pravi kada to bude najviše trebalo, štoviše, u to sam potpuno uvjeren", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!