Zimski sportovi

Konačan odlazak Renate Götschl

Antonija Pavlić • srijeda, 19.08.2009.
Konačan odlazak Renate Götschl
Foto: Davor Sajko

Premda je najavila kako će skijati još barem jednu sezonu i na ZOI u Vancouveru pokušati osvojiti olimpijsko zlato, Renate Götschl zbog trudnoće je objavila i konačni kraj karijere...

Renate Götschl jedna je od najvećih skijašica svih vremena, a zbog iznimnih dostignuća na najtežim i najbržim stazama prozvana je i "Kraljicom brzina".

S 34 godine na leđima Götschl je oproštaj od aktivne karijere najavila nakon ZOI u Vancouveru, gdje je trebala pokušati ostvariti najveći životni san - osvojiti zlatnu olimpijsku medalju.

Zbog neplanirane je trudnoće ta namjera ipak naprasno okončana. "Došlo je vrijeme da pozornost napokon posvetim privatnom životu", kratko se obratila javnosti u službenom priopćenju.

U iznimno bogatoj karijeri započetoj 17. siječnja 1993. godine Götschl je ubilježila trofej Svjetskog kupa 2000., pet spustaških i tri superveleslalomska Mala kristalna globusa, te 46 pobjeda u natjecanjima Svjetskoga kupa.

Na velikim je natjecanjima najuspješnije nastupila na svjetskim prvenstvima, osvojivši tri zlata, četiri srebra i dvije bronce. Na olimpijskoj je smotri osvojila tek jedno srebro i zlato, dok joj je najveći sportski san - olimpijsko zlato - ipak ostao nedosanjan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!