Košarka

Vratio se Dragič, Litva bolja

Branimir Korać • srijeda, 19.08.2009.
Vratio se Dragič, Litva bolja
Foto: Nikola Movrić

U pripremnom dvoboju na turniru u Španjolskoj, Slovenija je izgubila od Litve 81:75. Tijekom cijelog dvoboja Litva je bila bolji protivnik i zasluženo je slavila…

Slovenija nije imala previše šansi u dvoboju s Litvom. Odlični Litavci dominirali su tijekom susreta, praktički svih 40 minuta bili u prednosti i na kraju zasluženo slavili. Nakon dvije pobjede protiv Hrvatske, Slovenci su se nadali kako će u Španjolskoj nastaviti niz pobjeda, no već u prvom susretu bili su kratki.

Početkom druge četvrtine Litva se počela odvajati i pobjegla je na devet poena razlike. Nije se puno toga promijenilo niti na početku drugog poluvremena, Litavci su nastavili povećavati prednost i sredinom treće četvrtine bili su na najviših plus 15. Uslijedila je slovenska serija 10:0 za smanjenje na 63:58 što je najavilo zanimljiviju završnicu. Međutim ponovno se Litva uspjela odvojiti na dvoznamenkastu prednost i do kraja susreta Slovenija nije uspjela ponovno zaprijetiti.

Kod Litve najistaknutiji bili su Martinas Petravičius sa 16 poena te Mindaugas Lukauskis s 12 poena. Kod poraženih po 14 poena ubacili su Jaka Lakovič i Goran Dragič.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!