Nogomet

Video: Real pregazio Borussiju

Mihaela Bradovski • četvrtak, 20.08.2009.
Video: Real pregazio Borussiju
Foto: EPA

Madridski Real odigrao je u Dortmundu pripremnu utakmicu s Borussijom, izveo na travnjak sve svoje adute i demonstrirao moć. Slavio je s visokih 5:0 potpuno nadigravši nemoćnog domaćina...

Čini se kako Pellegrinijev rad počinje davati rezultate. Nakon neuvjerljivih nastupa na Kupu mira, Real izgleda sve bolje i u prijateljskom susretu u Dortmundu s Borussijom upisao je prvu visoku pobjedu slavivši 5:0.

Na proslavi stogodišnjice Borussije pred 75 tisuća gledatelja Real je poveo već u trećoj minuti preko Estebana Granera. U ostatku prvog poluvremena igralo se ravnopravno, a pogodaka nije bilo.

No u drugom dijelu Real se raspucao. Već u 48. minuti Arjen Robben podiže vodstvo na 2:0 i još jednom vrlo dobrom utakmicom pokazao je poslodavcima kako su pogriješili što su ga uporno željeli prodati na početku ljeta.

U posljednjih 20 minuta Real je postigao još tri pogotka i to preko Gonzala Higuaina u 73. minuti, Kake iz jedanaesterca u 76. te Raula u 89. minuti susreta.

Nakon pobjede 5:0, gosti iz Madrida imali su ipak riječi utjehe za Borussiju. "Pobijedili smo zbog visoke individualne kvalitete, Borussia je ipak drugačija momčad koja se oslanja na momčadsku igru. Nadam se kako će početi pobjeđivati već ovog vikenda u Bundesligi", rekao je nakon susreta bivši član Borussije Christoph Metzelder.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!