Košarka

Pobjede Španjolske i Srbije

Mihaela Bradovski • četvrtak, 20.08.2009.
Pobjede Španjolske i Srbije
Foto: EPA

U pripremnim dvobojima uoči nastupa na Eurobasketu jučer su pobjede ubilježile reprezentacije Srbije i Španjolske protiv Latvije odnosno Velike Britanije...

Španjolska je na turniru u Sevilli igrala protiv Velike Britanije i visoko slavila 84:62. Britanci bez Denga i Gordona su posve drugačija reprezentacija i nisu se mogli oduprijeti daleko kvalitetnijoj Španjolskoj. Prvo poluvrijeme već je odredilo tijek susreta, a njega su Španjolci dobili s 44:31.

Kod pobjednika istaknuli su se Marc Gasol i Juan Carlos Navarro s po 17 poena dok su najbolji kod Velike Britanije bili Nate Reinking i Nick George s po 11 poena.

Srbija i Latvija igrali su u Ateni, a u uzbudljivom dvoboju Srbija je uzela pobjedu u dva produžetka 97:93. Veći dio susreta protekao je bu ravnopravnoj igri, ali i laganijem vodstvu Srbije, no nakon 40 minuta i prvog produžetka nije bilo pobjednika. U drugom produžetku pokazalo se kako Srbija ima dužu klupu te je slavila 97:93.

Kosta Perović s 25 poena bio je prvo ime susreta dok je Nenad Krstić dodao 14 poena. Kod Latvije Kaspars Kambala ubacio je 18 poena, a Andris Biedrins ubacio je 16 poena uz 14 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!