Nogomet

Laszlo: "Ne možemo proći Dinamo"

Tomislav Pacak • četvrtak, 20.08.2009.
Laszlo: "Ne možemo proći Dinamo"
Foto: Kristijan Komarica

Nije bio posebno smrknut Csaba Laszlo nakon što je njegova momčad potopljena u Zagrebu. Mađarski trener odavao je dojam čovjeka koji se mirno suočio s realnošću...

Nudio je optimizam prije utakmice, ali Laszlo je, barem je taj dojam nakon press konferencije, bio svjestan toga da je njegova momčad slabija od kolege mu Krunoslava Jurčića:

”Nije nam bilo lako, Dinamo je vrlo dobra momčad, s puno iskusnih igrača. Rano smo primili gol i to je odvelo utakmicu u Dinamovom smjeru. Realan sam, ne vjerujem da možemo pobijediti s 5:0, ali moramo pokušati pobijediti zbog svojih navijača koji su večeras patili s nama. U ovakvim utakmicama mora se igrati agresivnije, otvorenije, a sve to nismo imali danas. To posebno vrijedi za mlade igrače koji nemaju iskustvo. No, i ovo je život, zaboravit ćemo ovih 4:0 i pokušati već u narednoj utakmici igrati bolje.”

Što je pošlo po krivu, to je bilo očito pitanje škotskih novinara: ”Govorio sam prije utakmice, ako ostaneš kompaktan i ne primiš rano gol, dobiješ mogućnost kroz kontre i po krilima. No, kada smo rano primili pogodak, tada nam postaje jako teško i u ovom trenutku nama je teško suprotstaviti se takvom protivniku.”

Manjak napadača realni je problem s kojim se Laszlo sučio na početku sezone: ”Imamo dosta problema s napadačima, nismo mogli zadržati loptu, to je realnost. Posljednjih godina uvijek ostajemo bez najboljih igrača, a u Europi se to brzo kažnjava. Slijedi na utakmica s Rangersom, potom opet s Dinamom, moramo pokušati pobijediti u obje utakmice, bez obzira na izostanak napadača. Zahvaljujem se navijačima, šteta što je ova utakmica bila tako razočaranje.”

Čak ni činjenica da je poraz bio prilično uvjerljiv nije previše iznenadila Mađara: ”Dinamo je ekipa koja dominira u prvenstvu, u četiri kola zabili su preko 20 golova, svjesni smo toga. Mladi igrači ponekad ne izvrše sve zadaće. Bio sam prije utakmice realan, nadao sam se da nećemo izgubiti s velikom razlikom, ali i iz ovoga možemo ponešto naučiti. ”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!