Košarka

Potpuni krah Talijana

Branimir Korać • petak, 21.08.2009.
Potpuni krah Talijana
Foto: Nikola Movrić

U posljednjem kolu dodatnih kvalifikacija za nastup na Eurobasketu, Italija je upisala domaći poraz od Finske 95:89. Raspucani Finci poigrali su se ugledom Italije koja nakon ovih kvalifikacija ima dosta toga za popraviti...

Finci su iskoristili talijansku malodušnost i svoj sjajan šuterski dan te iznenadili favorita u susretu posljednjeg kola dodatnih kvalifikacija. Prisutni gledatelji u Porto San Giorgiju zvižducima su ispratili Italiju s terena, a pljeskom nagradili Fince koji su utrpali čak 16 trica uz šut za tri preko 50 posto.

Od početka susreta vidjelo se da to neće biti talijanski dan. Krenula je Finska s 9:0 uz tri trice i pokazala domaćinu što ga očekuje. Od tog lošeg ulaska u utakmicu, pa sve do početka treće četvrtine Italija je pokušavala preuzeti vodstvo. U 23. minuti Amoroso, Belinelli i Mordente napravili su seriju 12:0 i Talijani su poveli 62:55.

Činilo se kako će to riješiti pitanje pobjednika, no Finska preko Koponena i Kottija vraća se u utakmicu i ponovno ima vodstvo. Ovaj put čuvala ga je do kraja susreta, a bilo je jasno kako će slaviti kada su se u posljednjoj dionici odvojili na visokih plus devet. Italija je minutu i pol prije kraja preko Poete smanjila na 88:86, ali Koponen ubacuje tricu pa slobodna bacanja i priči je kraj.

Kod Finske najbolji su bili Petteri Koponen s 26 poena (5/8 trica) te Hanno Möttölä sa 16 poena i pet skokova. Kod Italije Marco Belinelli ubacio je 26 poena uz pet skokova, a Valerio Amoroso 21 poen uz sedam skokova.

Dodatne kvalifikacije, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Italija89:95Finska
1Francuska 31+29
2Finska 22-2
3Italija 13-27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Dodatne kvalifikacije, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Italija89:95Finska
1Francuska 31+29
2Finska 22-2
3Italija 13-27

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!