Košarka

Odlučuju Belgija i Francuska

Branimir Korać • petak, 21.08.2009.
Odlučuju Belgija i Francuska

Nakon posljednjeg susreta u skupina A dodatnih kvalifikacija za Eurobasket, poznat je finalni par kvalifikacija. Za posljednje mjesto u Poljskoj borit će se Francuska i Belgija...

Belgija je trebala u Coimbri pobjedu kako bi osigurala prvo mjesto u skupini i nastup protiv Francuske za posljednje mjesto u Poljskoj. Borbeni Portugalci, pak, nisu se predavali i željeli su dodatne kvalifikacije završiti s barem jednom pobjedom i nisu bili daleko. Belgija je teškom mukom slavila 60:58.

Belgija je dobro otvorila utakmicu i prvo poluvrijeme protjecalo je prema planu. Gosti su bili motiviraniji i više im je značili ova utakmica te su tako i stajali na terenu i imali prednost. Međutim, Portugal je već u trećoj dionici počeo prijetiti smanjivši na 38:37 da bi u samoj završnici susreta stigli i do poravnanja. Međutim 54 sekunde prije kraja Van der Jonckheyd ubacuje tricu za 60:57, a na drugoj strani Santos promašuje tricu. Belgiji je ostalo 47 sekundi za napad, a Hervelle ga završava promašajem za tri poena. Gomes 19 sekundi prije kraja ubacuje prvo bacanje, promašuje drugo, no hvata skok u napadu da bi tri sekunde prije kraja Hervelle ukrao loptu Andradeu i odveo Belgiju u finale dodatnih kvalifikacija.

Roel Moors s 15 poena bio je najbolji Belgijac, Christophe Beghin dodao je 12 poena, a Axel Hervelle 11 skokova. Kod Portugala Carlos Andrade ubacio je 16 poena uz sedam skokova, a Jose Costa ubacio je 11 poena.

Dodatne kvalifikacije, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Portugal58:60Belgija
1Belgija 31+26
2Bosna i Hercegovina 310
3Portugal 04-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Dodatne kvalifikacije, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Portugal58:60Belgija
1Belgija 31+26
2Bosna i Hercegovina 310
3Portugal 04-26

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!