Košarka

Poljaci svladani u završnici

Branimir Korać • petak, 21.08.2009.
Poljaci svladani u završnici
Foto: EPA

Nastup na turniru u Bambergu Hrvatska je otvorila pobjedom protiv Poljske 81:74. Bio je to treći susret s Poljacima u kratko vrijeme, nakon tijesne pobjede i tijesnog poraza u Poljskoj, uslijedila je još jedna neizvjesna utakmica...

Hrvatska je nakon dva poraza od Slovenije u Poreču i Pazinu otputovala u Bamberg sa željom da se iskupi i igrom i rezultatom. Prvi protivnik bio je stari poznanik Poljska s kojima u posljednja dva tjedna imamo omjer 1-1.

Prvo poluvrijeme najvećim dijelom proteklo je u izjednačenoj igri u kojoj se na kraju ipak Hrvatska uspjela odvojiti. Odvajanje je inicirao Vujčić koji je tri puta u nizu izigrao Lampea i našoj reprezentaciji donio prednost 31:26 da bi minutu prije kraja prvog dijela naša reprezentacija bila na visokih 42:31.

Na poluvremenu je Hrvatska vodila 42:34, a Repešu je moglo veseliti to što je napokon Hrvatska imala prednost u skoku i nije dozvolila protivniku dominaciju u reketu.

U drugi dio Hrvatska ulazi odlično i nakon četiri poena u nizu Rozića i tri poena Kusa vodimo s visokih 54:37. Međutim, tu nije bio kraj. Poljska se polako počela vraćati u utakmicu i do kraja treće četvrtine značajno smanjila zaostatak. U posljednju dionicu ušlo se s vodstvom Hrvatske 65:59, visoka prednost s početka treće dionice nepotrebno je kompromitirana.

U posljednjoj četvrtini sve do same završnice naša reprezentacija nije dopustila Poljacima potpuno približavanje. Međutim iako su na dvije i pol minute prije kraja imali 76:69, dopustili su Loganu mini seriju za smanjenje na 76:74 na ulasku u posljednju minutu susreta. 50 sekundi prije kraja Szewczyk je s linije slobodnih bacanja mogao poravnati, no oba puta je bio neprecizan. S druge strane Ukić i Kus ne griješe s linije slobodnih bacanja i Hrvatska na kraju ipak slavi 81:74.

U našem sastavu Davor Kus ubacio je 18 poena dok je Marin Rozić dodao 15, a kod Poljske Maciej Lampe ubacio je 20 poena, a Michal Chylinski 11.

Hrvatsku u subotu u 19 sati očekuje dvoboj s Njemačkom koja je u prvom susretu turnira u tijesnoj završnici svladala Makedoniju 78:77.

Njemačka je gubila i 13 poena razlike, no uspjela se vratiti i slaviti. Predvodili su je Heiko Schaffartzik i Robin Benzing s po 13 poena. Kod Makedonije 22 poena ubacio je Vrbica Stefanov, a 11 je dodao Darius Washington.

Turnir, Bamberg:

HRVATSKA - POLJSKA 81:74(19:22, 42:34, 65:59)

Hrvatska: Ukić 10 (4 asistencije), Kus 20, Popović 5, Vujčić 8 (4 skoka), Rančić 0, Tomas 5, Rozić 13 (4 skoka), Nicević 5, Tomić 0, Banić 10 (6 skokova), Lončar 4, Prkačin 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!