Košarka

Prvi strijelac zbog vjere bez Eurobasketa

Mihaela Bradovski • subota, 22.08.2009.
Prvi strijelac zbog vjere bez Eurobasketa
Foto: Nikola Movrić

Najbolji bugarski strijelac u kvalifikacijama Ibrahim Jaaber propustit će Eurobasket zbog vjerskog blagdana Ramazana tijekom kojeg nije u mogućnosti normalno trenirati i nastupati...

25-godišnji branič Lottomatice Ibrahim Jaaber neće nastupiti na Eurobasketu. Iako je trebao kao i u kvalifikacijama biti jedan od nositelja igre bugarske reprezentacije, Jaaber će propustiti nastup na Europskom prvenstvu zbog vjerskih razloga.

Naime u razdoblju Ramazana Jaaber zbog vjerskog režima ishrane ne može funkcionirati unutar momčadi i ne može participirati u zahtjevnim pripremama te je odlučeno kako je najbolje da preskoči ovo natjecanje. Mjesec Ramazana traje do 19. rujna kada je turnir još uvijek u punom pogonu.

Njegov izostanak bit će velik hendikep za momčad pod vodstvom Pinija Gershona. Jaaber je u kvalifikacijama nosio igru reprezentacije i prosječno je bilježio 16 poena, 5,1 skok i 3,5 asistencije po susretu.

Njegovim izostankom u reprezentaciju će na ispražnjenu poziciju jednog naturaliziranog igrača uskočiti netko iz dvojca Andre Owens i Earl Rowland koji s Bugarskom odrađuju pripreme i bore se za mjesto u rosteru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!