Košarka

Hrvatska pobjednik turnira u Njemačkoj

Branimir Korać • subota, 22.08.2009.
Hrvatska pobjednik turnira u Njemačkoj
Foto: EPA

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobjednik je pripremnog turnira koji je igran u Bambergu. U finalu turnira Hrvatska je nadigrala domaćina Njemačku i lako slavila 73:65...

Superkup igran u Bambergu pripao je Hrvatskoj. Dan ranije Hrvatska je svladala Poljsku, a zatim je danas bila bolja i od reprezentacije Njemačke te na taj način osvojila turnir. Osim osvajanjem turnira, Jasmin Repeša može biti zadovoljan i sve boljom igrom koja je prikazana u ova dva susreta.

Početak utakmice protekao je u nervoznoj i rastrganoj igri s dosta promašenih šuteva s obje strane i nijedna reprezentacija nije se uspjela odvojiti. U drugih deset minuta ipak drugačija slika na parketu. Hrvatski napad je proradio, Njemačka je i dalje imala problema s dobrom obranom naše reprezentacije i Hrvatska sredinom četvrtine hvata prvi put dvoznamenkastu prednost (33:23), a na poluvrijeme odlazi s ugodnih 41:32.

U drugom dijelu nastavilo se u hrvatskom ritmu. Sve više njemačkih igrača ulazilo je i u probleme s osobnim pogreškama i naši reprezentativci to su znalački koristili i podizali prednost.

Najvišu prednost Hrvatska je dostigla u samoj završnici treće četvrtine kada je imala visokih 64:45 i već tu lagano počela privoditi utakmicu kraju. U posljednjih deset minuta napad Hrvatske više nije bio tako ubojit, Njemačka je uspjela smanjiti zaostatak i to do konačnih 73:65.

U našim redovima najbolji su bili mario Kasun s 13 poena i šest skokova te Davor Kus s 12 poena. Kod Njemačke Yassin Idbihi ubacio je 16 poena, a Tim Ohlbrecht dodao je 12 poena i osam skokova.

U susretu za treće mjesto Makedonija je preokrenula minus 17 i odnijela pobjedu protiv Poljske 95:88. Makedonce su predvodili Jeremiah Massey sa 17 poena i Vojdan Stojanovski s 15 poena. Kod Poljske David Logan ubacio je 14 poena, a Szymon Szewczyk 12 uz sedam skokova.

Prijateljska utakmica

HRVATSKA - NJEMAČKA 73:65 (19:17, 41:32, 64:49)

Hrvatska: Ukić 10, Kus 12, Popović 5 (4 skoka, 4 asistencije), Vujčić 10, Rančić 0, Rozić 2 (6 skokova), Stojić 4, Tomić 2, Banić 5, Nicević 6, Kasun 13 (6 skokova), Prkačin 4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!