Nogomet

U Edinburghu sude Nijemci

Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.08.2009.
U Edinburghu sude Nijemci
Foto: Davor Sajko

Jedini naš predstavnik koji je preostao u europskim nogometnim natjecanjima, zagrebački Dinamo, saznao je tko će mu suditi u uzvratnom dvoboju u Edinburghu. Pravdu će dijeliti njemačka sudačka trojka...

Već u prvom susretu u Maksimiru Dinamo je napunio Hearts i s 4:0 praktički osigurao nastup u Europskoj ligi. No treba odraditi formalnost i ozbiljno odigrati u Edinburghu u uzvratu te pokušati doći do remija ili pobjede za pojačavanje bodovnog konta.

U tom uzvratu Dinamu će pravdu dijeliti Nijemac Knut Kircher. 40-godišnjak je na Fifinoj listi od 2004. godine, a iza sebe ima već niz odrađenih utakmica.

Zanimljivo je kako je dosad sudio dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i to 2006. godine Andora - Rumunjska te ove godine Portugal - Albanija i u obje utakmice je potezao za crvenim kartonima. Od jačih prijateljskih utakmica sudio je dvoboj Švicarske i Italije, Portugala i Grčke te Italije i Hrvatske u Livornu 2006. godine.

U Ligi prvaka je 2007. godine odsudio jedinu utakmicu dosad i to dvoboj CSKA i Fenerbahčea dok je 2005. godine u Debrecenu u kvalifikacijama za Ligu prvaka sudio dvoboj Debrecena i Hajduka. U Europskoj ligi odradio je dosad 11 utakmica.

Njemu će u Edinburghu pomagati Volker Wezel i Christian Leicher, četvrti sudac je također Nijemac Marco Fritz, delegat Šveđanin Khennet Tallinger, a kontrolor suđenja Englez John Edward Martin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!