arhiva

Jutro donosi kraj

Dario Dodić • ponedjeljak, 24.08.2009.
Jutro donosi kraj

Lijepo su nam majke govorile, izbjegavajte žene koje zatvaraju birtije. Oprosti majko, bila si u pravu...

Svijet je prepun zabluda, ali to nažalost najčešće shvatimo kada je već prekasno. U stanju pomračenog uma i/ili pomračenog prostora umalo smo nagazili na minu. Zapravo, alkoholom pomračen um na otoku Krku ponovno nas je natjerao na gubitke na kladionici, ali jedva smo 30-godišnji Aco i ja izvukli živu glavu, skoro nas je mučnog pamćenja koštala kombinacija konobarica, hostesa i danjeg svjetla.

Ljudi, skoncentrirajte se! To je savjet koji možete i morate primijeniti u svim sferama života. Odstupanje od ovog pravila djelotvorno je jedino kada gledate Baywatch i Mitch se upravo sprema na smrtonosnu borbu s tri morska psa, dva skutera i Papadopoulosom. Hvala Grku što je pogodio vratnicu umjesto mreže, mogli smo se vratiti s kojom kunom s Krka.

Aco je slavio 30. rođendan i kao pravi prijatelji morali smo mu dokazati da ga cijenimo i da ćemo piti s njim koliko god bude potrebno. Završili smo u jednom noćnom klubu i divili se dvjema predivnim konobaricama i hostesi čudesno dobrog tijela. Pijane budale (Majo, Mrva je bio fin) kakve već jesmo, krenuli smo u akciju "ostavi im puno bakšiša i gnjavi ih dok ne pobijediš". Nismo ni znali, ali da smo pobijedili zapravo bismo izgubili. Bio je Aci rođendan, morali smo proslaviti, ali prevario nas alkohol i dočekali smo fajrunt i jutro. A kada svane zora pravila se mijenjaju.

Nastavili smo s proslavom u kafiću koji je tek otvorio svoja vrata gostima (7 ujutro) i nakon nekog vremena pridružile su nam se hostesa i konobarice. Bože moj, kakva pogreška, kako smo slijepi bili, kao Papadopoulos sinoć. Iako i dalje pomračeni alkoholom, pod dnevnim svjetlom shvatili smo da jednostavno nismo toliko pijani. Koliko mana, koliko nedostataka, izvukli smo se u posljednji tren.

No, dnevno svjetlo nije nam pomoglo u klađenju, a nije pomogao ni M.S., čiji parovi u posljednje vrijeme nalikuju Mrvinim parovima, a svima je jasno da Mrva ništa ne pogađa. M.S., Zagreb te čeka, vrijeme ti je da se uozbiljiš, ovako dalje ne može.

Jučer su bookmakeri s dvije nebulozne ponude vezane uz Formulu 1 ubrali finu lovu - nema drugog objašnjenja za parove koje su stavili (npr. duel Hamilton - Webber 1.50 na Hamiltona). Aco ih je odmah nanjušio no nažalost već su bili blokirani. A stvarno smo fino sastavili listiće, ozbiljno i studiozno, sve analizirali, držali se svojih pravila (nadam se da zarađujete na Lokomotiva Bule daje gol i Brugge prima gol), ali Papadopoulos nam je otkinuo kruh iz usta. I što smo na kraju pogodili? Listić s formulom 1 koji je Aco sastavio u roku deset sekundi.

No nije to bitno, glavno je da smo živi, da nas je jutro spasilo tragičnih poteza i da je Aco doživio tridesetu i preživio rođendan. Zabluda će uvijek biti, dobrih listića još i više, a već danas ćemo popraviti svoj saldo sljedećim parovima: Brann 1, De Graafschap 1, Liverpool 1 i Norwich više od 2. Zahvale, prijedloge i životopise šaljite na [email protected].

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!